Mesut'un golü Azeri spikeri coşturdu

Maçı canlı yayınlayan Azeri kanalının spikeri de gole sevindi.

EURO 2012 elemelerindeki son grup maçlarında Almanya 10'da 10 yapıp rekora koşarken, Türkiye; Alman Milli Takımı'nda oynayan Mesut Özil'in, attığı gol ve yaptığı asistlerin de etkisiyle Play-off'a çıktı.

Maçı canlı yayınlayan Azeri kanalının spikeri de gole sevindi. Mesut Özil, maçtan sonra "Türkiye'deki arkadaşlarımın Azerbaycan karşısında haklı bir galibiyet almaları ve play-off'a kalmalarından dolayı çok sevinçliyim" dedi.

Polonya ve Ukrayna'da düzenlenecek 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılmak için umutlarını son maça taşıyan Türkiye, İstanbul Türk Telekom Arena'da ağırladığı Burak Yılmaz'ın attığı golle Azerbaycan'ı 1-0 yendi.

İstanbul'daki maçla aynı anda Düsseldorf'da oynanan maçı Azerbaycan'daki "Idman TV" de canlı yayınladı. Grup elemelerinde 10'da 10 yapmak için sahaya çıkan Almanya'da gözler Mesut Özil'de toplanırken, Türk futbolcu 30'uncu dakikada mükemmel vuruşu ile ilk golü attı. Bu gol ile Özil'in, 3 dakika sonra Schürrle'nin attığı ikinci gol ve Mesut'un asisti ile Gomez'in attığı golü Azeri spiker coşkuyla anlattı.

Karşılaşmanın en iyi oyuncusu seçilen Mesut Özil, maçtan sonra ZDF kanalında yaptığı açıklamada Türkiye'nin play-off oynamaya hak kazanmasından dolayı çok sevindiğini söyledi. Özil, "Türk Milli Takımı'nda pek çok arkadaşım oynuyor. Azerbaycan karşısında haklı bir galibiyet almaları ve play-off'a kalmalarından dolayı çok sevinçliyim" dedi. Sunucunun, Özil'e "Bunda senin de büyük payın var" şeklindeki hatırlatması üzerine Türk kökenli futbolcu "Ben sadece görevimi yaptım" demekle yetindi. Özil, sözlerini "Umarım Türkiye EURO 2012'ye de katılmaya hak kazanır" diyerek bitirdi.

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor