Merkez medyasının işe yarayan yanlı tutumu

Bozuk saatin her gün iki kez doğruyu göstermesi gibi, merkez medyasının da işe yaradığı bir yanı olduğunu söyleyen Eser Karakaş, Hürriyet ve Milliyet gazetesine ders veriyor.


‘’Merkez medya iddiası mutlaka ama mutlaka hem Tübitak’ın ayıbını hem de Silopi korkunçluğunu, Malatya azmettiricilerinin nerelere uzandığını birlikte görmek demektir.’’ diyen Eser Karakaş, Star gazetesindeki köşesinde, üniversitede ders verdiği bir AB ülkesinde en çekindiği sorudan merkez medyasının yanlı tutumu sayesinde kurtulduğunu yazıyor.

Derslere girerken en büyük tedirginliğinin öğrencilerden Silopi’deki kuyular hakkında soru gelmesi olduğunu yazan Karakaş: ‘’Allahtan, merkez (!) medya diye yanlış olarak tanımlanan bir gazeteler grubu bu konuya hiç girmiyor da buralara bilgi akışında bir eksiklik oluyor.’’ diyerek Hürriyet ve Milliyet gazetelerine gazetecilik dersi veriyor.

Yazar, Cumhuriyet ve Vakit gibi marjinal saydığı gazetelerin işlerine gelen haberi görüp diğerlerini görmediğini normal karşılamasını ‘’normal’’ buluyor. Hürriyet ve Milliyet gibi merkezde olduklarını iddia eden gazetelerin yanlı tutumunun ise kabul edilemez olduğunu söylüyor.


Yazının tamamını okumak için tıklayın.