"Merkez medya tutarsız..."

Hem medyanda İslami yaşam biçimi ve onun her türlü sembolüne savaş açacaksın sonra reklamlarını kabul edeceksin...

Bugün gazetesi yazarı Ali Atıf Bir merkez medyayı Bank Asya üzerinden eleştirdi.  Bank Asya ne satıyor? diye soran yazar kendi sorusunu kendi yanıtladı: Faizsiz bankacılık... (Yumuşatılmış yeni adıyla katılımcı bankacılık)

"Dini nedenlerle faiz istemeyen birinin namaz kılma, içki içmeme ve de kadınsa türbanlı, kadın değilse eşinin türbanlı olma olasılığını söyler misiniz?" diye ikinci sorusunu yönelten Bir, ona da "Ben söyleyeyim çok yüksek! Çünkü faizsiz kazanç bir dini  yaşam felsefesinin uzantısı..." diye cevap veriyor....

Ve Bugün yazarı can alıcı o soruyu soruyor:

(...) Şimdi diğer can alıcı soruya geçiyorum. Laik düzenden yana merkezde olduğunu söyleyen medya (gazete ve televizyonlar) niye Bank Asya'ya da diğer faizsiz bankacılık reklamlarını kabul edip onaylamadığı bir yaşam biçimine destek veriyor o zaman?

Hem medyanda İslami yaşam biçimi ve onun her türlü sembolüne savaş açacaksın (Bkz. Laik Atak Nöbeti başlıklı yazım) sonra para tatlı gelecek kalkıp İslami yaşam felsefesinin ürünü faizsiz bankacılık reklamlarını kabul edeceksin...
Sizce burada bir tutarsızlık yok mu? Var... Ancak tutarsızlık faizsiz bankacılık reklamlarını kabul etmekten kaynaklanmıyor.
İslami yaşam felsefesinin her türlü sembolüne "çağdaş yaşam" argümanıyla karşı çıkmaktan kaynaklanıyor. Bu karşı çıkışın ne kadar saçma olduğu da faizsiz bankacılık reklamlarıyla tescilleniyor.