'Merhaba ben pilot olmak istiyorum. Adım Aris'

Karşımdaki memur ya da her kimse ilk olarak adımı sordu. Yaklaşık 5 dakika sürdü adımı çözmesi sonra da hat kesildi...

GAZETECİLER.COM - "Biz Hıristiyanların polis, profesyonel asker ve devletin milli savunma görevlerinde en ön saflarda yer alamaması yıllardır Türkiye Anayasası'nın yazılı olmayan maddelerinde saklanır.

Yüzlerce kez dile getirilmiştir. Yazmışızdır.

Aslında derdimiz de bu ülkede profesyonel olarak asker olmak veya polis olmak değil ayrımcılığın her ücra bürokratik kuruma nasıl nüfuz ettiğini vurgulamaktır. Şahsen benim ne polis ne de asker olmak gibi bir hayalim yok.

Devlet tarafından hep "ikinci sınıf" kaldık ama varlık vergileri zamanında (1942) en yüksek vergileri bizler ödedik.

Makbul VATANdaş olamadık ama "VATANa hizmet" görevini yani askerliğe mecbur tutulduk..."

Bu sözler gazeteci Aris Nalcı'nın kaleminden çıkma. Nalcı, T24'deki blogda, demokratikleşme paketi ile verilen hakların aslında uygulamada pek de gerçek olmadığını yazdı.  Üstelik 1997 yılında yaşadığı bir olayı da anlattı.

İşte Nalcı'nın kaleminden o olay:

"Yıl 1997

Bir dönem ÖSS'yi (Bilmeyenler için Öğrenci Seçme Sınavı-1998'e kadar) geçen herkese bir zarf gelirdi. Hep sınav sonucumuz geldi zannederdik. O dönem babamla çırak olarak hergün adadaki yazlıktan İstanbul'a geliyorum. Bazen İstanbul'da kalıyorum. Sınav sonucum İstanbul adresine gelir diye. Bir gün bir zarf geldi. Polis akademisi ve hava harp okulundan. Çok iyi hatrılıyorum içindeki herşeyi okudum. Belki takip ediyorlardır diye korka korka Hava Harp Okulu'nu aradım. Alodan sonra kayıt işini sordum. Hemen kayıt memuruna bağladılar sevinçli. Herhalde arayan çok yoktu o yıl. Karşımdaki memur ya da her kimse ilk olarak adımı sordu. Yaklaşık 5 dakika sürdü adımı çözmesi sonra da hat kesildi...

Ben zaten korkmuşum, acaba izliyorlar mıdır diye?

Aramadım geri.

Ama şimdi tekrar hatırlayınca o günü, kesin adımdan dolayı kapattı diyorum...

"Merhaba ben pilot olmak istiyorum. Adım Aris."

İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru