Merdan Yanardağ içeriyi anlattı...

Ergenekon tutuklusu ve Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni cezaevi yaşantısı hakkında bilgi verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Başkan Vahap Munyar'ın da içinde olduğu bir ekiple Muğla'daki Cezaevi'nde Ergenekon tutuklusu Merdan Yanardağ'ı ziyaret etti.

Aynı zamanda Hürriyet yazarı olan Vahap Munyar, Yanardağ'la yaptıkları görüşmeyi köşesine taşıdı. Buna göre Merdan Yanardağ cezaevinde haftada 300 TL harcıyor, digiturk izleyebiliyor, hatta çupra bile yiyebiliyor.

İşte o görüşmenin detayları;

HAFTALIK 300 TL SINIRI VAR

- Maddi sıkıntın var mı?

- Cezaevinde para kullanılmıyor. Kantinde haftalık en fazla 300 liralık harcama sınırı var. Gönderilen para o hesaba geçiyor. Hırsızlık, kumar gibi işlere karşı bu yöntem uygulanıyor. Doğru buluyorum.

DİGİTURK İZLİYORUM

- Televizyon izleyebiliyor musun?

- Cezaevi sanıyorum Digiturk ve D-Smart'a abone. Şifreli maç yayınları dahil televizyon izlemek mümkün. Ancak, Halk TV, Ulusal Kanal, Sokak TV izlenemiyor.

ÇUPRA YEDİK

Merdan Yanardağ'a Muğla E Tipi Ceaevi'ndeki yemekleri sorduk: - Yemekleri yiyemeyeceğimi düşünüyordum ama öyle olmadı. Genelde çıkan yemekleri yiyorum. Kendisini şaşırtan mönüyü aktardı:

- Geçen gün balık vardı. Birer çupra yedik.
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Salih Tuna: Ne yapmalı