Mehmet Y. Yılmaz niçin haklı?

Hani derler ya “durmuş saat bile günde iki kere doğru zamanı gösterir” diye bu sefer biz o tespiti Mehmet Y. Yılmaz için

GAZETECİLER.COM
Hani derler ya “durmuş saat bile günde iki kere doğru zamanı gösterir” diye bu sefer biz o tespiti Mehmet Y. Yılmaz için söyleyeceğiz. Uzun zamandır ilk kez “doğru” bir şey yazmış.
Devlet Bahçeli’nin bazı medya patronlarını hedef gösteren konuşmasına karşı çıktığı yazısının başlığı şöyle:
“Başbakan ile aynı fikri paylaşıyorum!”
Sonra da, aynı hatayı (hedef gösterme) bir zamanlar Doğan Gurubu için Başbakan’ın yaptığını hatırlatan Yılmaz şunları yazıyor.
 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, isimlerini de vererek Sabah, Haber Türk, NTV ve Bugün’ün sahiplerini eleştirmesi, açıkça hedef göstermektir.
Bunun onaylanabilmesi mümkün değil.
Bu olayla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasını okuyunca, sevindiğimi söylemeliyim.
Başbakan, medya sahiplerinin, yapılan yayınlar nedeniyle hedef gösterilmesini şu sözlerle eleştirdi:
“Gördünüz, isim vererek medya sahiplerini nasıl suçluyorlar, nasıl tehdit ediyorlar. İşte sivil faşizm diye bir şey varsa bu zihniyettir.”
Demek ki aradan geçen süre içinde Başbakan da yaptığı hatayı görmüş diye düşündüm. Deniz Feneri yolsuzlukları ile ilgili olarak yayımlanan haberlerden sonra Doğan Grubu’na nasıl hücum ettiğini, boykot çağrıları yaptığını, Doğan Grubu’nu hedefe koyduğunu hatırlamış olmalı.
O işaret fişeğini atınca, devletin bütün gücüyle Doğan Grubu’nun üzerine yüklendiğini, yasal olmayan vergi cezaları kesilerek, grubun batırılmak istendiğini yaşadık, yaşıyoruz.
Demek ki Başbakan da yaptığı işin hatalı olduğunu, haberleri nedeniyle yayın gruplarına böyle yaklaşılmaması gerektiğini, bunun bir tür “sivil faşizm” olduğunu görmüş.
Başbakan ile aynı fikirlere sahip olmamız pek sık rastlanmayan bir durum ama bu kez kendisiyle tamamen aynı fikirdeyim