Mehmet Barlas'tan Mesut Yar'a cevap geldi

Mehmet Barlas, Başbakan'ın katıldığı Siyaset Meydanı'nda gazetecilerin soru sorma konusunda ürkek davrandıkları yönündeki eleştirileri cevapladı.

GAZETECİLER.COM

Siyaset Meydanı'nda Başbakan'a soru soran gazeteciler arasında yer alan Mehmet Barlas programın medyada aldığı tepkileri değerlendirirken özellikle bir eleştiriyi gündemine almış. Barlas, Posta'da yazan Mesut Yar'ın programdaki gazetecilere yaptığı  eleştirileri

Bir profesyonel

Dünkü Posta'da televizyon programlarını eleştirmekle görevli, kendisi de bir televizyon programcısı olan Mesut Yar, cuma akşamı Show TV'de yayınlanan "Siyaset Meydanı"nı şöyle değerlendirmişti:

- Siyaset Meydanı Özel'de (Show TV) seçilmiş gazetecilere Ulusa Sesleniş tonunda açıklamalar yaptı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Dolayısıyla alıştığımız meselelerin dışında bir demeç çıkmadı ağzından. Meslek büyüklerimiz de riske hiç girmedi zaten... Yine de ben, o heybetli ve korkusuz haliyle, yardımcısı Bülent Arınç'ın dediği gibi "Civanım" Başbakan'dan, "Çık karşıma ey muhalif medya" demesini beklerdim...

Önceki akşam demedi. Belki önümüzdeki günlerde gazetecilerin almadığı riski o alır ve kurar karşısına bir rüya takımı... Kimler olsun derseniz, kare asım şudur: "Yılmaz Özdil, Umur Talu, Bekir Coşkun ve Sabahattin Önkibar". Öyle ya, Başbakan hepimizin Başbakanı!

Mesut Yar'ın "Rüya takımı" konusunda tabii ki söz söyleyemem.
Sıraladığı isimler benim de tanıdığım, kendilerine özen gösterdiğim meslektaşlarım.
Ama söz konusu programa katılan ve benim de aralarında bulunduğum meslektaşları "Seçilmiş gazeteciler" diye nitelemesi, en azından ayıp değil mi?

Karşılaştığında "Ağabey" diye hitap ettiği meslektaşlarına karşı hangi vücut salgısı ile posta koymayı denedi acaba?

Bence Posta gazetesinde spor yazıları da yazmalı Mesut Yar.
Havalimanlarındaki taraftarların ruhlarına hitap ederdi...