Mehmet Barlas, Oray Eğin'i fena sobeledi!

Mehmet Barlas bugün hayli ilginç medya eleştirileriyle dikkat çekiyor. Özellikle Oray Eğin'i adeta suç üstü yakalayan Barlas Star Haber'e de çakmış!

GAZETECİLER.COM
Sabah gazetesinin baş yazarı Mehmet Barlas bugün kaleme aldığı çarpıcı medya kritikleriyle dikkat çekiyor. Usta gazeteci, hem Star Haber'i hem de Akşam yazarı Oray Eğin'i hedef alan önemli eleştiriler yapmış.

Eğin eçtiğimiz günlerde kaleme aldıüı yazıda TRT'nin 'hükümet yalakası gazeteciler' tarafından doldurulduğunu iddia etmiş, bir de TRT'de program yapan 'yandaş' gazeteciler listesi. Anlaşılan Eğin'in listesi çatırdamaya başladı bile. Mehmet Barlas, sözkonusu listede adıyla anılan programı yapmadığını söylerken, Eğin'i fena sobeledi. Barlas, "Gece televizyonda külahlı gündüz gazetede silahlı" dediği Eğin'i bu olmayan programa davet etmiş!

Oray Eğin'i "Sinerji"ye davet ediyorum

ACI TEBESSÜM
Akşam yazarı Oray Eğin'le merhabam var. Dün yazısını okurken güldüm.
"TRT ve TMSF'den nemalanıp iktidara yalakalık karşılığında program yapan gazetecilerin sayısı gün geçtikçe artıyor" dedikten sonra bir liste yapmış ve benim adımın karşına da "Mehmet Barlas (TRT-Sinerji)" diye bir şey yazmış.
Şimdi bu benim yer aldığım "Sinerji" programını izlemek için, sabırsızlanıyorum.
Acaba NTV ile TRT'yi ve "Yorum Farkı" ile de olmayan bir programı mı karıştırdı?
Yoksa yedi yıl önce kısa bir süre yaptığım ve belirlenen 700 lira ücreti de TRT'den almadığım bir tartışma programını mı sayın muhbirler ona "Yeni" diye dayadılar?
Ya bütün yazdıkları benim için yazdığında olduğu kadar doğru bilgilere dayalıysa?..
Bir diğer mesele de şu.
Kamu kanalları yanında özel kanallar da, tüm medyaya açık.
Bildiğim kadarıyla Oray Eğin de bu özel kanallarda geçici programlar yaptı.
Bu programlara da yazılarında sergilediği suçlamaları ve düşünceleri hiç taşımadı.
Genellikle "Magazin" içerikli şeyler yaptı.
Bu konumdaki bir medya mensubunun "Gece televizyonda külahlı gündüz gazetede silahlı" misali meslektaşları için aklına esen her türlü şeyi yazıp, listeler düzenlemesi bence doğru değildir.
Aslında bunları seslendirmem de anlamsız.
Onu bir "Sinerji" programında ağırlamam daha doğru olurdu.
Böylece yokluğun dayanılmaz hafifliğini hissederdi.

MEHMET BARLAS STAR HABER'E DE ÇAKTI!
[page_end]

Usta gazetecinin medya notları arasında Star Haber'in geçtiğim akşam düşünce hayatımıza yaptığı unutulmaz katkı da vardı!

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in gündemdeki anayasa değişikliği hakkındaki görüşlerini yansıtan bir haberle dikkat çeken Star Haber Ankara temsilcisi Murat Çelik de Barlas'ın eleştirileinden nasibini aldı.

Tek eksiğimiz A.N.Sezer'in tarafsız düşüncelerini açıklamasıydı...
Nihayet beklediğimiz o mutlu gelişme gerçekleşti. Hep "Bu ülkenin özgür, özerk, bağımsız ve tarafsız düşünce odaklarına ihtiyacı var" deriz.
Özellikle Anayasa değişikliği çalışmalarının yoğun tartışmalar arasında sürdüğü dönemde, bu tanıma uygun bir düşünce odağının sesini duyurmasını beklemekteydim.
Bunu Star TV haberlerinden Murat Çelik sağladı ve eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in düşüncelerini kamuoyuna duyurdu.
Buna göre Ahmet Necdet Sezer, yakın çevresine anayasa değişikliğine ilişkin olarak "Hukuken söylenecek hiçbir şey yok. Hukuk ayaklar altına alınıyor" diyormuş.
Çelik'in haberine göre Sezer "Hukuk devleti zaten ortadan kalkmak üzere, bu anayasa değişikliği yapılırsa tamamen ortadan kalkacak. Güçler ayrılığı güçler birliği haline gelecek" şeklinde seslendiriyormuş gözlemlerini.
Şu anda "Hukuk" olarak somut biçimde ele alınan şey "Anayasa" olduğuna göre, Sayın Sezer'in düşüncelerini daha fazla açmak yararlı olacaktır.
Gerçekten de hukuk veya Anayasa ayaklar altına alınacak bir şey değildir.
Hukuk veya Anayasa, cumhurbaşkanları tarafından başbakanlara fırlatılarak havalarda dolaştırılmalıdır.
Sezer'in Cumhurbaşkanlığı sırasında sergilediği hukukun üstünlüğüne ve devlet katında herkesin eşit olmasına dayalı yaklaşımı, son açıklamasına da anlam kazandırıyor.
Eşlerinin başı örtülü milletvekillerini eşsiz davet ettiği Çankaya resepsiyonları, şimdi başı örtülü bir Cumhurbaşkanı eşinin ikamet ettiği Çankaya'da herhalde hasretle anılmaktadır.
Tek Nobelli Türk olan Orhan Pamuk'u kutlamaması, buna karşı Tuncay Özkan'ın yemeğinde kendini bulması da kültür ve düşünce hayatımızda bıraktığı derin izlerden sadece biridir.
Murat Çelik'i kutluyorum.
Siyasal yaşamımızın büyük boşluğunu Sezer'in düşüncelerini aktararak doldurdu.