Mehmet Baransu

Taraf

GAZETECİLER.COM - Bugüne kadar MİT ile pek çok kez karşı karşıya gelen  Taraf yazarı Mehmet Baransu, bugün gazetesinin sürmanşetinde MİT'in yeni yasa tasarısını ifşa etti.

Baransu "Hukuk ve demokratik devletlerin hiçbirinde olmayan tasarı" diye yorumladığı gizli metnin MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve MİT 1. Hukuk Müşaviri Ulvi Canikli tarafından hazırlandığını açıkladı. 

Habere göre "Uçak biletinden, anaokulundaki çocukların maillerine, notlarına kadar vatandaşların tüm bilgilerini Anayasa'ya ve Türk Ceza Kanunu'na aykırı şekilde suç işleyerek fişleyen MİT, yeni bir skandala daha imza atmaya hazırlanıyor. Başbakanlık ve MİT'in ortak hazırladığı "2937 Sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı" Başbakan'a iletildi. Buna göre, AK Parti hükümeti bir gece yarısı bu tasarıyı Meclis'ten geçirip, MİT'e fişleme ve operasyon yapma yetkisi verecek. Mahkeme kararı olmadan herkes fişlenip, MİT'çiler tarafından vatandaşlara operasyon yapılabilecek. Yani ülke bir anlamda istihbarat devletine dönüştürülecek."

Mehmet Baransu günün muhabiri oldu.