Mehmet Altan'dan hükümete: Bıktım artık!

Mehmet Altan, Mehtap TV ekranlarında hükümeti hedef alan sert eleştirilerine devam etti, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu hedef aldı...

GAZETECİLER.COM
Star'ın muhalif baş yazarı Mehmet Altan, Mehtap TV ekranlarında hükümeti hedef alan sert eleştirilerine devam etti. Hükümetin Fransa'yla yaşadığı soykırım ve inkar yasası gerilimini yorumlayan Altan, "kendi halimize bakalım önce" diyerek ifade özgürlüğü önündeki engellere dikkat çekti.

Fransa ile yaşanan krizi yorumlayan Altan, hükümet cephesinden gelen açıklamaların trajikomik olduğunu, Türkiye'nin kendi içindeki devasa sorunları çözmeye dönük bir irade ortaya koymadığını söyledi.

Anayasa sürecinin aksaması ve tırmanan gerilimi hükümete fatura eden Altan şike yasası ve milletvekili maaşlarına yapılan zamma değinmeyi de unutmadı. "Siyaset değişimi değil iktidarı istiyor" diyen Altan yeni yıldan pek de umutlu olamadığını belirtti.



ARTIK HÜKÜMETİ BEKLEMEKTEN BIKTIM!

Özellikle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu hedef alan Altan, Bakan'ın Fransa'yı Ortaçağ'a dönmekle suçlayan açıklamasına ateş püskürdü. "Bu milliyetçiliğe oynayan hamasi sözler bir şey kurtarıyor mu?" diyerek Davutoğlu'na seslenen Star yazarı "ruhban okulunu neden amıyorsun?" diye sordu. Altan, Davutoğlu'nun Fransa için "ortaçağa döndü, Kaddafileşti" demesine önce uzun uzun gülen Altan sonra da hayli sert eleştiriler yöneltti. Hükümetin Bülent Arınç ve Beşir Atalay üzerinden yaptığı olumlu açıklamaların ikna edici olmadığını söyleyen Altan hükümete seslendi ve icraat istedi:

"Artık ben bıktım, ne zaman yapacaksın? Bunu çok fazla oyalanma olarak görüyorum"