Mehmet Altan Taraf'a niye haber olmadı?

Star gazetesinden kovulan Mehmet Alran ancak sadece 4 yazarın köşesinde kendine yer buldu. İşte Taraf'a haber bile olmayan Altan'a değinen o köşeler...

GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Star gazetesinin eski başyazarı Mehmet Altan gazetesini ANF'ye şikayet edince 2006 yılından beri kalem oynattığı gazeteden yollanmıştı.

Medya dünyasına dün sabah bomba gibi düşen bu olay bugün ilginçtir ki sadece Akşam gazetesinde birinci sayfada, Hürriyet'in 2, Posta ve Vatan gazetelerinin ise birer köşe yazısında yer aldı.

AKŞAM'A GÖRE "İSTİFA"

Akşam gazetesinde "Star başyazarı Altan'dan istifa" başlığı ile verilen haberde Altan'ın istifa nedenini "yazılarının haftada 7'den 5'e düşürülmesi ve dünkü yazısının yayınlanmaması" şeklinde duyurduğu yazıldı.

AHMET HAKAN "KOVULMA" DEDİ

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan köşesinde Mehmet Altan'a dair ba
'TARAF'I ONU GÖRMEDİ
Star gazetesinden kovulan Mehmet Altan ilginç bir şekilde ağabeyi Ahmet Altan'ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu Taraf'a haber olmadı.
Oysa ki medya kulislerinde "artık Taraf'a geçer" deniliyordu.

Taraf'ın Mehmet Altan'ın Star'dan yollanmasına ses etmemesi hayli ilginç bulundu.

Mehmet Altan'ın kovulmasını yeğeni Sanem Altan Twitter'da "Başbakan'ın yakın çevresi iyice çıldırdı" diye yorumlamıştı, ancak Taraf genel yayın yönetmeni Ahmet Altan başta olmak üzere hiç bir yazar da bu konuya değinmedi.
şlığıyla şunları yazdı:  

İlkeli bir adamdır Mehmet Altan...
İktidarın savrulmaları karşısında kendisini o savrulmalara göre hi

zalayacak biri değildir. Savrulmayı görünce ilkesini değiştirecek denli kişilikten yoksun da değildir.
İktidara göre tutum almaz. İlkesine göre tutum alır.
Bu açıdan yeni dönemin "aydın tipi" açısından hayli tehlikelidir.
Çünkü onun tutumu, yeni dönemin "aydın tipi"nin ilkesizliğini yüzüne çarpar.
Mehmet Altan'ın Star gazetesinden kovuluşunun en temel nedeni budur.

DOĞAN 'YETMEZ AMA EVET'CİLERE ÇAKTI

Bir başka Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, olaya farklı bir perspektiften bakmayı yeğledi.

Liberaller kendine o etiketi uygun görenler, yetmez ama evetçiler, başından beri AKP'yi kayıtsız şartsız destekleyenler dikkat dikkat, size S.O.S. alarmı veriliyor, ayağınızı denk alın, sizin gemi fena halde su alıyor.

Gemiden sizin için indirilen filika filan yok, sizi kurtarmaya gelecek yardım ekibini boşuna beklemeyin. Sizi doğrudan doğruya denize atıyorlar. Sıra sizde. İlk büyük kurban Mehmet Altan.

YAZGÜLÜ ALDOĞAN'DAN GÜLME KOMŞUNA YAZISI

Posta yazarı Yazgülü Aldoğan ise Gülme komşuna gelir başına başlıklı yazısında neden üzülmediğini yazdı.

Mehmet Altan yazılarına yapılan müdahale yüzünden Star’dan ayrılmak zorunda kalmış. Çok üzüldüm. Mü? Hayır, az üzüldüm. Çünkü bu yolun sonu belliydi. O ve bazı arkadaşlar “yetmez ama EVET” diyerek referanduma sonuna kadar destek çıkmışlardı. O referandumla daha fazla özgürlük geleceği vaadinin ne yazık ki tam tersi çıktı.

ATAKLI'YA GÖRE ALTAN'IN SON KULLANMA TARİHİ

En sert yorum ise Vatan yazarı Can Ataklı'dan geldi. Ataklı'ya göre İktidar için Mehmet Altan'ın bir son kullanma tarihi vardı ve kovulma nedeni de bu tarihin dolmasıydı.

Star yönetimi kendisinden bu sözlerini düzeltmesini istemiş. Altan buna yanaşmayınca da klasik “Hayatta başarılar” mektubu masasının üzerine konulmuş. Umarım bu doğru değildir, Altan’ın “istifa etmiş olma onurunu” taşımasını isterim.
Ancak bunun kaçınılmaz son olduğunu da söylemeliyim.
Mehmet Altan ve onun gibi bazı isimlerin AKP iktidarıyla ve hele hele zihniyetiyle hiçbir ilgileri yok. Hatta AKP zihniyetinin aslında hiç tahammül edemeyeceği görüşlere sahipler.