'Medyaya dokunulmasın diyenler 28 Şubatçıdır!'

Samanyolu Haber TV’de konuşan Star yazarı Mahir Kaynak 28 Şubat süreci medya tartışmalarına dair ilginç bir iddia attı ortaya...

GAZETECİLER.COM
28 Şubat soruşturmasında Çevik Bir’e yöneltilen, 28 Şubat’ın bir ABD- İsrail işi olup olmadığı yönündeki soruları yanıtlayan eski İstihbaratçı Mahir Kaynak'tan Nazlı Ilıcak, M. Ali Birand gibi isimleri kızdıracak suçlama geldi. Samanyolu Haber TV’de Asım Yıldırım’ın sunduğu Güncel Durum'da konuşan Mahir Kaynak, soruşturma medyaya uzamasın diyenler için de şok bir iddiada bulundu.

DAVA MEDYAYA UZANMASIN DİYENLER ASKERLE HAREKET ETTİ

Mehmet Ali Birand ve Nazlı Ilıcak’ın “İş askerle sınırlı kalmalı, uzatılmamalı, sivillere uzanmamalı” şeklindeki ortak kanaate yönelik soruya da Kaynak, “İki farklı kişi söylemiş bunları. O tarihte işinden atılan bir de ben vardım. Aktüel dergisinde yazardım ve işimden atıldım. Fakat benim adım geçmez orda, atılanlar arasında. Yasaklanmıştır. Tabii onlar birlikte hareket ettikleri için askerle, medyaya karşı tavır almayın askerle uğraşın diyorlar” şeklinde cevap verdi.

Şimdiye kadar müdahalelere hep ideolojik sebepler gösterildiğini söyleyen Kaynak, dış güçlerin bu tür meselelerde çok daha etkili olduğunu söyledi.

DOĞRU YOL’UN REFAH PARTİSİ’NİN YANINA KATILMASI BU MÜDAHALEYİ KONTROL İÇİNDİ

“Rahmetli Erbakan Hoca, Amerika ve İsrail’e karşıydı. Hatta Amerika ile mücadele edeceğini söylüyor ve bu mücadelede İslam alemini birleştirmek istiyordu. Bunu söylerseniz tabii öbür taraf da size karşı bir tavır alır. Hatta o tarihlerde şunu söyledim, Sayın Erbakan dedim gücünü yetecek mi? Sonuç olarak söylenen doğrudur. Erbakan Almanya ile işbirliği içerisindeydi. Onlar da Avrupa’yı temsil ediyordu. ABD ve İsrail de bu iktidarı devirmek istediler. Hatta o dönemde Refah Partisi’nin yanına Doğru Yol’un katılması aslında bu hareketi kontrol etmek amacına yöneliktir. Yoksa bu bir ortaklık değildir. Doğru Yol Partisi olmadan önce Refah Partisi ve Anavatan Partisi kurmak üzere kararlaştırdılar. Son anda birisi müdahale etti buna” dedi.

28 ŞUBAT’IN ARKASINDA ESAS OLARAK MEDYA VAR

Mahir Kaynak, 28 Şubat soruşturması sonrasında yapılan yorumlar ve itirafları da değerlendirdi. “28 Şubat’ta askerler kadar siviller, özellikle de medya bu işte sorumluydu. Bu olayın arka planında esas itibariyle medya vardı. Askerle bu işte aracı olarak kullanıldı. Olayın onlar açısından da açıklanması gerekiyor” diyen Kaynak, “Asker istedi biz de yapmak zorunda kaldık” şeklindeki medya savunmalarına yönelik “Asker de o zaman medya istedi, ortamı hazırladı biz de yaptık diyebilir. Esasen her ikisi de tam bir işbirliği içerisindeydi. Ben bunu bizzat gördüm, yaşadım da” dedi.