Medyatik şehir efsanelerinin balonları patlıyor

Mehmet Barlas'a göre "Medyadaki ve özellikle yazılı basındaki şehir efsaneleri üzerine şişirilen balonlar birer birer patlıyor"...

GAZETECİLER.COM -  "Medyadaki ve özellikle yazılı basındaki şehir efsaneleri üzerine şişirilen balonlar birer birer patlıyor" diyen Sabah Başyazarı Mehmet Barlas, patlayan bu balonları köşesine taşıdı.

İşte Barlas'ın Medyatik şehir efsanelerinin balonları patlarken başlıklı yazısında yazdıklarından bir bölüm:

"Medyadaki ve özellikle yazılı basındaki şehir efsaneleri üzerine şişirilen balonlar birer birer patlıyor. Bunlardan biri "AB Grubu" olarak nitelenen okur kesimi üzerindeki yanlış algılamalardır.

Reklamcılar ve pazarlamacılara göre AB Grubu üyeleri, gazete okurlarının ve televizyon izleyicilerin alım gücü en fazla, dünyaya en açık ve en eğitimli kesimidir.

AB Grubu'na hitap ettikleri iddiasını seslendirenlerin yönettikleri gazetelere ve televizyon kanallarına baktığınızda ise, bu medyaların son dönemde Türkiye'nin de, dünyanın da gerçeklerini izleyici kitlelerine yansıtamadıklarını görmemeniz imkânsızdır.
 

Ülkenin en eğitimli ve dünyaya en açık kesiminin ezberler ve sloganlarla yurdu ve dünyayı izlemeye çalışan en tutucu kitleleri oluşturmaları, demokrasi yerine askeri darbeleri desteklemeleri, mümkün olabilir mi?

(...) Bir diğer patlayan balon da "Tiraj" ile "Etki" arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi biçimidir. Örneğin önceki gün 4 yaşına basan "Taraf" gazetesinin etkisi ve ağırlığı ile tirajı arasında ne gibi bir doğru orantı kurabilirsiniz?

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor