'Medyanın yeni sakinleri yangına benzinle koşuyor!'

İbrahim Kiras Vatan gazetesindeki köşesinde Erdoğan Hükümet geriliminde, Gökçek gibi kraldan çok kralcılar yüzünden partiye zarar verildiğini yazıp ekledi: Medyada da bmahallenin yeni sakinleri yangına benzinle koşuyor.

Vatan gazetesi yazarı İbrahim Kiras, köşesinde Ankara'da ne oluyor? başlıklı bir yazı kaleme aldı ve "Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki anlaşmazlıklar ilkesel konulara ilişkin değil" yorumunu yaptı.

"İşlerin bu noktaya gelmesinde “kraldan fazla kralcı” bazı zevatın durumdan kendilerine vazife çıkarmalarının da payı olduğu unutulmamalı." diyen Kiras'a göre Gökçek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "güya korumak adına" Bülent Arınç'a karşı saldırıya cüret etmesi de buna bir örnek.

BUNLARI HOŞ GÖRMEK ZARAR VERİR

Gökçek'in Arınç ile giriştiği kavgaya dair "Ama bunun hoş görülmesi, sineye çekilmesi bu siyasi hareketin geleceği bakımından çok daha büyük zararlara yol açabilir." diyen Kiras, medyadan da carpıcı bir örnek verdi ve isim vermediği bir grup köşe yazarı için sert ifadeler kullandı:

 
MAHAKKENİN YENİ SAKİNLERİ YANGINA BENZİNLE KOŞUYOR

"Basından örnek verelim... Bir tarafta Hakan Albayrak, Abdülkadir Selvi gibi AK Parti iktidarına başından beri fikri aidiyetlerinin gereği doğal olarak- karşılıksız destek vermiş yazarların samimi uyarıları var. Öbür tarafta ise daha yeni tanıştıkları Tayyip Erdoğan’ı güya korumak adına yangına benzinle koşan kişiler. Bu ikinci grubun çoğunlukla mahallenin yeni sakinlerinden oluşması da ayrıca ilginç...
 
Yola kiminle çıktığını söyle, nereye varacağını söyleyeyim."