Medyanın uzman çavuşları kimler?

Başbuğ'a öyle sorular sordular ki... Niyetleri "iyi" demek biraz zor. Başbuğ onların gazına gelmedi. Babahan da o gazetecileri hedef aldı.

- GAZETECİLER.COM - Orgenral İlker Başbuğ dün düzenlediği basın toplantısıyla, Taraf Gazetesi'nin yayınladığı 'AK Parti ve Gülen'i bitirme planı' belgesiyle ilgili gazetecilerin sorduğu sorulara yanıt verdi.

Ancak gazeteciler arasında Başbuğ'u 'gaza getirmeye' çalışanlar da yok değildi. Yeniçağ Gazetesi Sabahattin Önkibar yanıtının "Evet" olmasını beklediği bir soru aynen şöyleydi:

Önkibar:  "Başbakan Erdoğan’ın, doğruluğu kanıtlanmamış bir kağıt parçasından itibarla Şanlıurfa’daki konuşmasında TSK’yı hedefe oturtmasından hicap duyuyor musunuz?"

Başbuğ Paşa "hicap sözü biraz ağır oldu" diyerek sert bir yanıt bekleyen Önkibar'ın gazına gelmedi. Konuşmasını şöyle sürdürdü;

Başbuğ: "Niye hicap duyayım ki? Kesinlikle böyle bir düşünceye sahip değilim. Düşüncemi soruyorsanız, ben düşüncelerimi Başbakan’a ilettim.

İşte bu diyalog Star gazetesi yazarı Ergun Babahan'ın da gözünden kaçmadı. Babahan bugünkü köşesinde 'Medyanın uzman çavuşları' diyerek Sabahattin Önkibarı isim vermeden eleştirdi.

(...) Kendisine gazeteci diyen ve bu sıfatla salona alınan kimi kişilerin, Orgeneral Başbuğ’a yönelttiği soruları duyunca tüylerim diken diken oldu.

Askeri, seçilmiş hükümete karşı tahrik etme çabası içinde olan bu kişilerin bir tek omuzlarındaki uzman çavuş rütbeleri eksikti.

Bunlar, terhisten sonra göreve gazeteci kisvesi altında devam eden uzman çavuş konumundaydılar.

Gazetecilik mesleği için utanç verici bir tabloydu açıkçası.