Medyanın üç maymunu oynadığı haber

Bendeniz bu “sözde liberal”, “liboş” gibi çok değerli, çok derinlikli ifadeleri bu açıdan değerlendirmeye yatkın bir kişiyim.

GAZETECİLER.COM - Son günlerde Bugün Gazetesi gerçekten üstün "Gazetecilik" başarıları gösteriyor...
Diğerlerinden "Farklı" haberler bulup çıkarıyor...
Yayımladığı haberler de yetkililer tarafından yalanlanamıyor...
Bu sırada ne oluyor?..
Hükümete yakın, askere uzak medya, Bugün'ün haberini gündemden düşürmezken; hükümete uzak mı yakın mı belli olmayan ama askere kesin yakın duran medya ve yazarlar, Bugün'ün haberini ısrarla görmezden geliyor...
Çok iyi bir maliye profesörü olmasına rağmen mali konular dışında hukuk tartışmalarının bile en "aranan" ekran tartışmacısı olan Eser Karakaş bu kez de medya polemiğine dalıyor balıklama...
Bakın nasıl...

Sözde gazeteler, sözde gazeteciler

 (...)

Bendeniz bu “sözde liberal”, “liboş” gibi çok değerli, çok derinlikli ifadeleri bu açıdan değerlendirmeye yatkın bir kişiyim.  

Ancak, birilerinden “sözde  liberal” gibi çok nitelikli, çok üst düzey ifadelerle bahsedebilen bir gazeteci, bir gazete acaba son günlerde nasıl bir mesleki sınav veriyor?

Bugün Gazetesi geçtiğimiz günlerde olağanüstü bir habercilik yaptı ve iki yüksek rütbeli subayın bir PKK grubunu imha edilmekten nasıl kurtarmak istediğini sayfalarına taşıdı.

(...) Kendi tabirleriyle, “sözde gazete, sözde gazeteci” olarak nitelendirilebilecek bir kesim bu çok önemli olayı kaç gündür ısrarla görmezden geliyor.

Aynı sözde gazete, sözde gazeteci Hrant Dink öldürüldüğünde de “meseleyi abartmayın, bu olay gençlerin kurduğu bir çetenin işidir” diyebilecek kadar misyoner olduğunu göstermiş idi.


Eser Karakaş'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları