Medyanın kulağına 'üfürülen' haberler

Yargıç sefer tası ile evinden yemek getiriyormuş. Araçların plakası mühürlü değilmiş ve...

GAZETECİLER.COM - Medyadaki bilgi kirliliği ve dezenformasyon operasyonuna Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz dikkat çekti...

"Üfürme haberlerle polisiye roman yazıldığı" tespiti yapan Yılmaz, kozmik oda operasyonuyla ilgili yapılan haberlere mercek tutuyor. İki olayı örnek vererek medyanın kulağına üflenen haberlere dikkat çekiyor.

Birinci üfürme haber kozmik odada arama yapan yargıcın zehirlenirim endişesi ile yemeklerini evinden sefer tasıyla getirdiği iddiası... Bu haber yalanlandı. Yargıç'ın yemeklerini evinden götürmediği gibi çayı, kahveyi de askeriyeden içtiği ortaya çıktı.

İkinci üfürme haber ise yargıcı takip ettikleri iddia edilen erlerin kullandığı aracın plakasında mühür bulunmaması... Yılmaz, askeriyenin bir çok aracının plakasının zaten mühürsüz olduğunu hatırlatıyor.

Peki gazetecilerin kulağına bu haberleri kim üflüyor...
İşte Yılmaz'ın işaret ettiği nokta; 


"
Bu “bilgi kirliliğini” yaratanların, olayı izleyen muhabirler olmadığından adım kadar eminim. Bu kirlilik, “haber kaynakları” tarafından yaratılmış olmalı.

Gazetecilerin “duyumlarını” yeterince araştırmadan kullanabileceklerine olan güvenden kaynaklanan bir dezenformasyon çabası!

O zaman durup düşünmek de gerekiyor: Bu haberler neden gazetecilerin kulaklarına fısıldandı, kim tarafından üretilip, servise sokuldu?

Bunca yıllık tecrübem bir tek adresi işaret ediyor: Soruşturmayı yürütenler!

Savcıların gazetecilerin kulaklarına haber fısıldama alışkanlıkları çok yaygın değildir. Onları da elersek geriye polisler kalıyor!"