Medyada sahtekarlık okur aleyhine çalışıyor!

Koru'ya göre "medya ne düşündüğünü hangi tarafı destekleyeceğini açıklasa, attığı manşetlerin tarafgirliğine de okuru hazırlamış olur"

GAZETECİLER.COM - "Seçim kampanyaları sırasında, gazeteler ve TV kanalları, okurlarını resmen aldatıyorlar... Yıllardan beri kimseler "Acaba bu yasakların sebebi ne ola?" diye sormadığı ve uygulamaya itiraz etmediği için en koyu yasaklar halen devam edip gidiyor."

Bu satırları Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru bugün kaleme aldı. Koru, referandum nedeniyle YSK'nın seçim yasaklarını uyguladığı bu gün, "Sahi neden uygulanıyor bu yasaklar?" sorusu etrafında yazdığı yazısına şöyle devam etti:

MEDYA NEREDEYSE ORTADAN İKİYE BÖLÜNDÜ

"
Bu halkoylaması öncesinde medyanın neredeyse ortasından ikiye bölündüğü bir kez daha görüldü; ancak her gazete, TV kanalı veya bunların bağlı olduğu medya grubu kendisini tartışmaların dışındaymış gibi gösterme derdine düştü. Okurlarının bildiğini okurlarından saklayan bir anlayış herhalde dürüstlükle bağdaşmaz.

SAHTEKARLIK OKUR ALEYHİNE ÇALIŞIYOR

"Niçin Batı'daki örnekleri izleyerek neden yana olduğumuzu açık seçik ilân etmiyoruz ki? Sahtekârlık okurların aleyhine çalışıyor.

Oylanacak pakete olumlu/olumsuz bakan gazeteler ve kanallar bu tavırlarını henüz kampanyalar devam ederken duyurdukları taktirde, sandık başına gidilen güne kadar yapacakları yayınların tarafgirliğine de okurlarını hazırlamış olurlar. Bizde kendisini tarafsızmış gibi göstererek 'taraflı' yayın yapıldığı için okurlar aldatılmış oluyor.

Artık bundan da vazgeçmek ve tutulan tarafı önceden ilân etmek gerekiyor."

Fehmi Koru
'nun yazısının tamamına ulaşabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları