'Medya üzerinden hangi sorun çözülmüş ki Can?'

"Ne diyelim, bu ülkede hep bir musibet bin nasihatten iyi oluyor. Eylem hep aklın önüne geçiyor. Kötü."

GAZETECİLER.COM - "Can Tanrıyar. Bir kadına rastladı, hayatı alt üst oldu. Hangi kanalı açsam, ya şarkı söylüyor ya da ayrıldığı kadına “konuşalım” diyordu. Kriz iletişiminde yapılmayacak ne varsa yapıyordu. Kızdım."

Bu satırlar  Ankara Üniversitesi’nde ‘Kriz, kaos ve iletişim’, ‘iletişim ve imaj yönetimi’ dersleri veren Doç. Dr. Nuran Yıldız'ın kişisel web sitesinde kaleme aldığı yazısından.

 TERZİ VE SÖKÜĞÜ İLİŞKİSİ

"Terzi ve söküğü ilişkisi" diyen Yıldız şöyle devam ediyor:

"Foucoult böyle durumlar için “İnsan kendisinin hem öznesi hem nesnesi olamaz” der.

Daha önce de yazmıştım Tanrıyar’a “Yaptığınız yanlış” dediğimi, “Medya üzerinden hangi sorunun çözüldüğü görülmüş?” Fikri değişmemişti.

MEDYA ÜZERİNDEN KONUŞMAK SİZİ DAHA KÖTÜ YAPAR

“Medya üzerinden konuşmak sizi daha kötü yapar, daha iyi değil” demiştim.

Dediğim gibi oldu, kötü şeyler yaşadı, dövdüler. Oğlu “Babamın yanlış anlaşılmasının sebebi (kanal kanal) sevenlerin şarkısını söylemesi” diyor. Ne diyelim, bu ülkede hep bir musibet bin nasihatten iyi oluyor.

Eylem hep aklın önüne geçiyor. Kötü."


Nuran Yıldız'ın diğer yazılarını okumak için tıklatınız.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın