Medya şimdiden mi kaybetti?

Fehmi Koru'ya göre "Bu seçimin kaybedenleri arasına şimdiden medyayı yazabilirsiniz"

GAZETECİLER.COM - Zaman yazarı Fehmi Koru Medya seçimi şimdiden kaybetti başlıklı yazısında "medyanın bu seçim öncesinde olduğu kadar 'partizanlaştığını' hiç mi hiç hatırlamıyorum..." dedi.

Bugüne kadar hangi partiye oy verdiğini bir kez bile ilân etmediğinin altını çizen Koru, oyunun rengini önceden belli edenleri asla kınamayacağını söyledi ama 12 Haziran seçimleriyle ilgili olarak medyadaki 'partizanlık'tan şikayet etti.

İnternet sayesinde herkesin kendi okuduğu gazeteler dışındaki gazetelerde çıkan yorumları da takip edebildiğine dikkat çeken Koru, eleştirisine şöyle devam etti:

Gönüllerinin hangi partide olduğu zaten belli olan nice kalem, son iki ayı, parti liderlerini bile sollayacak biçimde geçirdi, geçiriyor. Oyunu vereceği partinin vaatleri istikametinde kamuoyunu aydınlatma görevi üstlense, ya da beğendiği liderin iddialarına açıklık getirse hepimiz yararlanacağız. Hayır, taraflı yazarların bütün ilgileri karşı oldukları partinin başarı şansını azaltmaya yönelik...

'Yandaş' diye bir sıfat icat ettikleri için ellerini daha da serbest hissediyorlar. İktidar partisine 'yandaş' olduğunu ileri sürdükleri kişilerin varlığı onların yaptıklarını kendi gözlerinde 'meşru' kılıyor. İktidar partisiyle ilgili tezvirat ve tahrifatları yaparken, habbeyi kubbe haline getirirken bu yüzden daha rahat hareket ediyorlar.

Pazar günü yapılacak seçime kadar bu davranış tarzının dozu daha da artarak devam edeceğe benziyor...

Koru'nun "Bu seçimin kaybedenleri arasına şimdiden medyayı yazabilirsiniz" diyerek bitirdiği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor