Medya Emperyali Aydın Doğan çöküyor mu?

Fehmi Koru, Aydın Bey’i uyardığında “Hürriyet’e genel yayın yönetmeni olmak istiyor” diyenler acaba şimdi o yazdıklarından utanacaklar mı?..

“Devlet en büyüktür”…
Liberal de olsanız bu gerçeği kafanıza bir çivi gibi çakacaksınız…
Yeter ki çiviyi alnınıza koyup çekici sallamadan önce “paslı” olup olmadığını iyi kontrol edin…
Neden mi?..
Buyurun Aydın Doğan’ın durumunu görün…
Görün ve “Devlet”in nelere kadir olduğunu bir kez daha anlayın…
Bizim gibi az gelişmiş demokrasilerde ise genellikle “Devlet = Hükümet” olduğunu da aklınızdan çıkarmayın…
Fehmi Koru, Aydın Bey’i uyardığında “Hürriyet’e genel yayın yönetmeni olmak istiyor” diyenler acaba şimdi o yazdıklarından utanacaklar mı?..
Neden mi?..
O halde lütfen okuyunuz:
 
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 'haksız çıkar sağlama' gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu Doğan Grubu'nun "usulsüz ithalat dosyası"na ilişkin raporunu hazırladı. SPK Denetleme Dairesi'nin yedi yıllık uzun bir araştırma sonucunda hazırladığı rapor, Doğan Grubu'nun yurtdışındaki belirli tabela şirketleri üzerinden kâğıt ithalatı yaparak Hürriyet ve Milliyet'in (Doğan Yayıncılık) küçük ortaklarını nasıl zarara uğrattığını ayrıntılarıyla gözler önüne seriyor. (SABAH. 21.07.2009)
 
Peki, Doğan Yayıncılığın bu “kaçakçılıktan elde ettiği haksız kazanç” ne kadar?..
Söyleyelim:
Sadece 36.5 milyon lira…
Dışbank’ın satışından milyar doların üstünde kâr eden bir firmanın tamah ettiği rakama bakar mısınız?..
 
Habere devam edelim:
SPK, Doğan Grubu'nun "vergi cennetleri"nde kurduğu tabela şirketler üzerinden kağıt ithalatı yaparak nasıl haksız kazanç sağladığını gözler önüne serdi: Doğan Grubu, yüksek kârla gazete kâğıdı ithal ederek Hürriyet ve Milliyet'in küçük ortaklarını on yılda 36,5 milyon lira zarara uğrattı.
50 bin sayfalık dev dosya
SPK, Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na Aydın Doğan, İmre Barmanbek, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ve Ali Rıza Temuroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Üsküdar Savcılığı, yetkisizlik kararıyla dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Dosyayı Savcı Sadi Yoldaş inceliyor.
 
Dava süreci yeni başlıyor…
Kesin karar çıkıncaya kadar Doğan Gurubu ve yöneticileri sadece “Sanık”tırlar…
Ancak hatırlatalım…
HSYK’da olup bitenlere sadece “Ergenekon Davası” penceresinden bakanların ya bir gözleri kör…
Ya da akıllarını sadece Ergenekon ile yemişler…
Neyse…
Habere devam edelim:
 
BİR MİLYAR LİRALIK KÂĞIT İTHALİ
Doğan Dış Ticaret (DDT), üretici firmadan doğrudan ürün alabileceği halde ticari hilelerle yurtdışındaki bu şirketleri devreye sokarak Hürriyet ve Milliyet'in büyük ortağı Aydın Doğan'a haksız kazanç sağlarken, küçük ortakları zarara uğrattı. SPK Denetleme Dairesi'nin raporunda 2000-2003 döneminde sadece bir tabela şirketinin kazancının 11 milyon 930 bin 834 dolar ve 395 bin 772 euro olarak yer aldığı, dolayısıyla Hürriyet ve Milliyet'in bu tutar oranında zarara uğratıldığı tespit edildi. Rapora göre, 1997-2007 arasındaki on yıllık süreçte Doğan ailesinin kontrolündeki tüm tabela şirketlerine gazete kâğıdı ithalatı için diye faiz hariç 36 milyon 499 bin 665 lira aktarıldı. Raporda gazete kâğıdının yanı sıra baskı malzemesi de ithal edildiği için haksız kazancın daha fazla olduğu tespitine yer verildi. Raporun değerlendirme bölümünde DDT'nin, 1997-2007 yılları arasında Hürriyet ve Milliyet için toplam 888 milyon 856 bin 246 TL'lik kâğıt ithal ettiği kaydedildi. Bu bölümde ayrıca DDT'nin 92 milyon 239 bin 183 TL'lik baskı malzemesi ithal ettiği de belirtildi.
 
Uzatmayalım…