Mahir Kaynak’ın ilginç senaryosu

28 Mart sürecinde yazı yazdığım Aktüel dergisinin yetkilisi Ordunun yazı yazmamı istemediğini söyledi ve üzülerek işinize son veriyoruz dedi.

GAZETECİLER.COM
12 Mart 1971 askeri müdahalesine neden olan darbe teşebbüsünün ortaya çıkarılmasında önemli rol oynayan Prof. Mahir Kaynak; “Balyoz Planı” başlığını koyduğu bugünkü yazısında Türkiye’de “medya” kavramının ne olduğunu az ve öz anlatmış.
Çok satan medyamızın güce nasıl taptığını… hele Ordu ile nasıl da içli – dışlı olduğunu gözler önüne sermiş…
Askeri müdahaleyi ortaya çıkardığı için başına gelenleri aktarırken şunları yazıyor Mahir Kaynak…
 
12 Mart müdahalesine neden olan darbe teşebbüsünün ortaya çıkarılmasında 
Mahir Hoca’nın senaryosuna bir değişik model de ben çıkarayım…
TARAF’a belgeyi veren subay, Genelkurmay’da görevli ve darbe karşıtı olduğu gibi, Genelkurmay Başkanı’nın da güvendiği bir isim…
Belgedeki, tüyler ürpertici sahneleri sonradan koyuyorlar oraya…
Önce halkı darbeden nefret eder hale getirecekler, sonra da ordunun prestijini korumak için belgede “camii bombalanması” senaryosunun sonradan eklendiğini, ordunun dinimize ve ibadet yerlerimize gönülden bağlı olduğunu açıklayacaklar…
Buyurun size bir taşla iki kuş…
 
A.B.O.
önemli rol oynadım ama bu, o güne kadar başarılı geçen akademik hayatımın sona ermesine, toplumda olumsuz tepkilerle karşılaşmama neden oldu. Kanunların gereğini, kurallara uygun biçimde yerine getirmenin bedelini geleceğimi feda ederek ödedim.
28 Mart sürecinde yazı yazdığım Aktüel dergisinin yetkilisi Ordunun yazı yazmamı istemediğini söyledi ve üzülerek işinize son veriyoruz dedi. Bugün demokrasi mücadelesi verdiğini söyleyenler sırtını döndü, büyük bir gazete “42 yıllık sır” başlığıyla, üçüncü sayfanın manşetinde ahlaksız olduğum için ordudan atıldığımı yazdı. Yalan söyledikleri mahkemece kanıtlandı. Ama bu tavır medyanın bu süreçte askerle birlikte hareket etiklerinin çok sayıdaki kanıtından biriydi. Bir darbenin nasıl hazırlandığını yaşayarak biliyordum. Ayrıca tüm dünyadaki gelişmeleri hem ekonomik hem de siyasi açıdan değerlendiriyordum ve bunu yapacak kapasitem vardı.
 
Mahir Kaynak bu konuya dikkat çektikten sonra asıl can alıcı senaryoyu aktarıyor…
Daha doğrusu bir tür “Komplo Teorisi”…
Onu da lütfen,