Mahalli ve Aydıntaşbaş Suriye için kavga etti

Hüsnü Mahalli ve Aslı Aydıntaşbaş CNN Türk ekranları canlı yayınında ateşli bir Suriye tartışması yaşandı...

GAZETECİLER.COM
CNN Türk ekranları günün en çarpıcı Suriye polemiğine sahne oldu. Ahmet Hakan'ın modere ettiği Tarafsız Bölge'ye katılan Hüsnü Mahalli ve Aslı Aydıntaşbaş canlı yayında ateşli bir Suriye tartışması yaşadı.

ESAD İYİ ÇEVRESİ KÖTÜ

Bugün gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli, Suriye'de olan bitenlerin medyaya doğru şekilde yansımadığını söylerken gerçeğin çok farklı olduğunu savundu. Beşar Esad'ın ülkede önemli reformlar yaptığını kaydeden Mahalli buna karşın Esad'ın çevresindeki bürokrat tabakasının rejimi koruduğunu belirtti. Esad'ın reformlar için zaman ihtiyacı olduğunu savunan Mahalli uluslararası müdahalenin çözüm getirmeyeceğini söyledi. Türkiye'nin Batı dünyasının yürüttüğü Suriye politikalarını eleştiren Hüsnü Mahalli demokratik geçişin belli bir programla gerçekleşebileceğini, toplumda rejime karşı geniş bir destek de olduğunu belirtti.

AYDINTAŞBAŞ TWİTTER'DAN İTİRAZ EDİNCE AHMET HAKAN YAYINA ALDI

Milliyet Gazetesi Yazarı Aslı Aydıntaşbaş, twitter'da Ahmet Hakan’a attığı mesajda, “Programda öyle bir konuşuluyor ki, sanki Suriye’de her şey normal” deyince Hakan, Milliyet yazarını telefonla programa bağladı. Aydıntaşbaş, programda Suriye'de yaşanan herşey normalmiş gibi konuşulduğunu söylerken bunun doğru olmadığını vurgulamak için yayına katıldığını belirtti.

Aydıntaşbaş
  Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını söylerken çarpıcı örnekler verdi. Suriye donanmasının Lazikiye'yi bombaladığını iddia eden Aydıntaşbaş ölü sayısının resmi rakamlara göre 9 binin üstünde gözükse de gerçekte bunun en az iki katı olduğunu savundu. Suriye'ya müdahale edilmesi gerektiğini savunan Milliyet yazarı halkın Esad rejimine karşı büyük bir direniş sergilediğini söyledi. Aydıntaşbaş “Hürriyet ve Onur sloganı ile sokağa çıktılar, insanların üzerlerine ateş açıldı, hastalar hastanelerden alınarak işkencelere götürüldü. Olayların başında silah yoktu. Dara’da üç çocuk sokakta Hürriyet yazdı ve bu çocuklar alınarak işkence edildi tırnakları çekildi, aşiretler gitti çocukları istedi ve olaylar camiden başladı, kimse silah kullanmadı…Daha sonra o kadar şiddet artı ki insanlar Ağustos sonu silahlanmaya başladı.” dedi.

LAZİKİYE BOMBALANIRKEN ORADA MIYDIN?

Aydıntaşbaş'ın değerlendirmeleri üzerine söze giren Hüsnü Mahalli "söylediklerinin yüzde 80'i doğru değil, Lazikiye sonanması bombalama falan yapmadı örneğin. Soruyorum kendisine donanma bombalama yaparken orada mıydı, çatışmanın içinde miydi?" diye sordu. Aydıntaşbaş ise "peki siz oraday mıydınız?" diye yanıt verirken iki gazeteci arasında hararetli atışmalar yaşandı.