M. Y. Yılmaz'ın haklı olması yetmiyor!

Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması, bu ülkede yaşayan herkesin talep etmesi gereken bir şeydir. Gerçek bir demokraside,

GAZETECİLER.COM - Mehmet Yakup Yılmaz,



Gazete, yargılamayı yapıp kararını vermiş bile!

“YARI resmi” Star gazetesinde önceki gün şöyle bir haber yayımlandı:
“Temizözü Kurtarma Operasyonu: Albay Temizöz’ün faili meçhullerden yargılandığı davanın kilit tanığı itirafçı M.E.B. baskılar üzerine ifadesini geri aldı.”
“Gizli tanığın” adını ben yazmadım, yoksa gazetede açıkça yazılmıştı. Nasıl bir “gizli tanık” ise!
“Gizli tanık” önce Albay Temizöz’ün bu işler ile ilgisini polise verdiği ifadede açıklamış ve davanın açılmasını sağlamıştı.
Sonra “bu ifadeyi poliste baskı altında verdiğini” söyleyerek geri aldı.
Şimdi Star’ın haberinde baskının, Temizöz’ü korumak isteyen kişilerce de yapıldığı var.
“Gizli tanık”ın hangi ifadesine inanacağı elbette mahkemenin bilebileceği bir şey! Mahkeme zaten sadece gizli tanık ifadeleriyle değil, somut ve güçlü deliller ile karar vermek durumunda.
Benim takıldığım mesele bir subayın “peşin suçlu” ilan edilmesi. Mahkeme bitmemiş ama gazete “Temizözü kurtarma operasyonu”ndan söz ettiğine göre suçlu olduğuna karar vermiş bile.
Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması, bu ülkede yaşayan herkesin talep etmesi gereken bir şeydir. Gerçek bir demokraside, huzur içinde yaşayacaksak o eski suçların kimler tarafından işlendiğini öğrenmeli ve hesap sorulmasını mahkemelerden beklemeliyiz.
Ama insanları gazete sayfalarında peşin suçlu ilan etmek bir hukuk devletinde kabul edilebilir bir şey olmamalıdır.
İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları