Leman'ın bu kapağı gerçekten gülünç mü?

Operada mescit tartışmasını bir yana bırakın şimdi. Ve elinizi vicdanınıza götürüp söyleyin... Bu kaba güldürme çabası gerçekten gülünç mü?

GAZETECİLER.COM - "Tamam! Mizah duygusunun yitirildiği bir dünyada yaşamak korkunçtur. Ama kaba alaycılığı ve küfrü insanlara mizah ve espri diye yutturan bir dünyada yaşamak da berbattır." Böyle diyor bugün köşesinden Haşmet Babaoğlu.

Sabah yazarı hakika mizah ile laf geçirmek için durumu gülünçleştirmek arasındaki ince çizgiye dikkat çekiyor ve operada mescit tartışmasına kendi perspektifinden bakan Leman dergisine sert eleştiriler getiriyor.

İşte Babaoğlu'nun köşesinden çarpıcı bir bölüm:

"Mesela, Leman dergisinin son kapağını alalım...
Görüntü şu...
Muhafazakâr medyanın üç ismi; Fehmi Koru, Ahmet Kekeç ve Salih Tuna operaya gitmişler fakat çok sıkılmışlar. Sahnedeki tenorun patlattığı arya karşısında biri "Ben dayanamıycam abi" diyor, öbürü "ulan ne zulümmüş bu, ikindi okunsa da namaza kaçsak" diyor.
Operada mescit tartışmasını bir yana bırakın şimdi..
Ve elinizi vicdanınıza götürüp söyleyin...
Bu kaba güldürme çabası gerçekten gülünç mü?
Daha da önemlisi...
Bizzat bu karikatürü çizen ve yayınlayanların operaya gittiklerinde sıkılıp fenalık geçirmediklerine inanıyor musunuz? İnanmıyorsunuz, değil mi?
***
AMK'cılara gelince...
Hâlâ "alt tarafı bir espri" demekte ısrarlılar.
Onlara hakkıyla komik bir çizgi kahraman olan baba Homer Simpson'un sözlerini hatırlatmak isterim...
"Bir kadın, 'sorun yok' diyorsa, vardır. Bir kadın 'sorun var' diyorsa, büyük bir sorun vardır. Bir kadın 'hiç komik değil' diyorsa, sakın gülme!"