Leman'daki o yazı Akif Beki'yi çıldırttı!

Akif Beki, mizah dergilerini eleştirdiği yazısı sonrası kendisini "haftanın lalesi" seçen Leman'a ağır bir cevap verdi...

GAZETECİLER.COM
Radikal yazarı Akif Beki'den Leman'a sert cevap geldi. Radikal yazarını "haftanın lalesi" seçen mizah dergisi Leman'ın eleştirilerini olduğu gibi köşesinde alıntılayan Beki sözünü esirgemedi.

Beki, mizah dünyasına yönelttiği eleştirilerde mizahın neden satmadığını sorgulamıştı. Beki'ye okkalı bir cevap veren Leman ise Radikal yazarını haftanın lalesi seçmişti. Leman, Beki'yi şu sözlerle topa tutmuştu.

"Sansür varsa mizah niye satmıyor?" başlıklı yazısıyla bilim dünyasına yeni bir yol, yeni bir ufuk getiren Akif Beki...
Ne satıyor biz söyleyelim; peçetecilik hep satıyor, yok satıyor. "Sansür var, diyebiliyorsak sansür yoktur" diyerek Antik Yunan filozoflarını mezarında döndüren, kendince at sineği aslen kelebek.
Kompleks mizahı yapan ama hep batan, bata çıka uslanmayan ahbaplarına sorsun bakalım, niye satmıyor.
Poşete sokulan, bayilerden kaldırılan dergileri; mizah dergilerinden korkan hapishane ve okul müdürlerini; basılmadan toplatılan kitap notlarını; bugün hâlâ dünyanın en çok satan mizah dergilerinin Türkiye olmasına karşılık tutuklu gazeteci sayısında da bir numarayı gururla taşıdığımızı.
Gırgır'ın neden 500 bin civarındaki tiraja sahip olduğunu da biz mi anlatalım; mesela Hürriyet'in bugün 20 yıl öncesine göre neden daha az sattığını.
Yoksa o anlatır mı Genel Yayın Yönetmeni'yle birlikte tirajları yerin dibine batırıp bir gazeteyi nasıl perişan ettiğini.
Beki beki anladık, sen neymişsin be abi!"

AKİF BEKİ'DEN LEMAN'A AĞIR CEVAP!

Leman'ın kendisi için yazdıklarını sansürsüz bir şekilde köşesinde yayınlayan Beki cevap hakkını kullanırken de sansürsüz olmayı tercih etti. "Gülünç zekâ taklidi yapıyor olmalı Lemancılar! Yahut şakametreleri arızalı da, birkaç numara büyük kafa yapıyor." diyen Beki, sözü 'yandaş' karikatüristlere vererek yazısını bitiriyor.

İşte Beki'nin Leman'a cevabı:

Şaka islerinin pek yolunda gitmediğini yazmıştım.
Demiştim ki; sansür varsa vasat müsait, gülmece satmak için her sebep mevcut demektir. Ama mizah dergileri bir türlü satmıyor, yırtınsalar da satamıyor... .
Leman dergisi, sorunun kaynağını, güdüklüğün sorumlusunu sak diye bulmuş. Sansür yaygarasının uydurukluğuyla, güldürü makinelerinin gerilemesiyle, gülmece dergilerinin yetersizleşmesiyle, şakacılığın yetenek kaybetmesiyle, espritüel aklın tutulmasıyla hiç mi hiç alakası yokmuş. Suçlu, bu iddiayı ortaya atan bendenizden başkası değilmiş meğer. Varsa da yoksa da kusur bende. Saka değil! Kendilerini aşırı ciddiye almaları yetmezmiş gibi, beni de mübalağa etmişler. Sağ olsunlar.
Saka mübalağadır, ama budalalıkları, kafasızlıkları, hadi tamamını söyleyelim, ahmaklıktan ifşa için mübalağaya kaçar.
Budalalıksa, egonun haksız yere abarıp kabararak sahibini yanıltmasıdır. Budalalar kendilerini o kadar abartır ki gülünç duruma düştüklerini görmezler bile.
Lemancılar, hakkımda yazdıkları kaba sözlerin komik kaçtığını sanıyor. Saka kaldırmasına kaldırırım. Onun nişanesi olarak, yazılarını da aynen alıyorum buraya. Fakat ucuz mizahın şahikası bu metni okuduktan sonra, Leman'daki espri dehasının şakadan ne kadar anladığını siz de öğrenmiş olacaksınız. İçinde hakaret kasıntısından, öfke kuduruklugundan başka zerre miskal bir humor kırıntısına rastlarsanız, her mihnet kabulümdür.

Yazının tamamı için buraya tıklayın...
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor