'Le Sapık'tan 'Le Ergenekon'a

Bu işte bir komplo yok. Ha illa var diyorsanız da ben size 'Le Ergenekon' a bakmanızı öneriyorum.

Akşam yazarı Oray Eğin bugün köşesinde Fransa'da yakında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi en güçlü adaylardan biri olan İMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın ABD'de tutuklanmasına neden olan taciz suçlamasını köşesine taşıdı.

Amerikan medyasının yaratıcı bir başlığına da köşesinde yer veren Eğin, ilginç bir de Türkiye göndermesi yaptı yazısında. Taciz suçlaması siyasi bir komplo muydu? sorusuna Eğin ilginç bir yanıt veriyor: Bu işte bir komplo yok. Ha illa var diyorsanız da ben size 'Le Ergenekon' a bakmanızı öneriyorum.

İşte Eğin'in yazısından çok çarpıcı bir bölüm:

Le Sapık
Kriz anlarında Amerikan bulvar gazetelerinin manşetleri bazen çok yaratıcı olabiliyor. Yıllardır bu konuda üstünlük New York Post'taydı. Son iki seferdir ise New York Daily News tur bindiriyor resmen.
Önce Osama Bin Laden' in ölümünü 'Cehennemde Çürü' diye manşet atarak duyurdular.
DSK'nın tecavüz girişimini ise 'Le Perv' diye sundular birinci sayfadan: 'Le Sapık' denebilir.
Daily News, haberlerinde de IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn' dan 'Çıplak sapık' diye bahsediyor.

Komplo mu?

Tabii ki bu iş Sarkozy 'nin işine yaradı, buna şüphe yok. DSK, kendisi hakkında yıpratıcı haberler için 'Nereden sızdığını biliyorum, adres Elysee Sarayı' demişti.
Mayıs 2012'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yoklamalarda faşist Marine Le Pen'in de gerisine düşmüştü Sarkozy.
DSK'nın siyasi kariyeri ise tam anlamıyla bitti. Fox News'a konuşan bir Fransız gazeteci 'Finished' diye özetleyip daha fazla açıklama bile yapmadı.
Sarkozy dünyanın en mutlusu şu anda.
Ama bu otel odasındaki komplo da onun işi mi?
Marine Le Pen 'Neye şaşırıyorsunuz ki, zaten belliydi böyle bir şey olacağı' diye daha basit ve doğru bir açıklama yaptı. Bu işte bir komplo yok.
Ha illa var diyorsanız da ben size 'Le Ergenekon'a bakmanızı öneriyorum.