Lale Kemal'den Hüseyin Çelik'e yanıt var

Lale Kemal, Hüseyin Çelik'in kendisini de hedef alan suçlamasına da yanıt verirken "hükümet nabız yoklamak istedi" dedi.

GAZETECİLER.COM
Taraf yazarı ve Ankara Temsilcisi Lale Kemal Beyaz TV ekranlarında Hüseyin Gülerce'nin sorularını yanıtladı, hükümetin yeni stretijisini değerlendirdi. Kemal, yılan hikayesine dönen "Kürt sorununda yeni strateji" iddiasını ilk yazan üç isim arasında yer almıştı.

Hükümetin yeni planı ilk etapta doğruladığını ama sonrasında yalanladığını söyleyen Lale Kemal "devlet içindeki bürokratlar arası bir güç mücadelesi" olduğunu söyledi. Kemal, Hüseyin Çelik'in kendisini de hedef alan suçlamasına da yanıt verirken "hükümet nabız yoklamak istedi" dedi.

"Biz planı yazdıktan iki gün sonra Başbakan'ın dolaylı olarak yazdıklarımızı doğruladı. Ama Hüseyin Çelik aradan 6 gün geçtikten sonra haberi yalanladı ve bizi suçladı servis yapmışlardır diyerek. Benim anladığım kadarıyla hükümet planın kendisini tes etmek ve tepkileri görmek istedi. Yoksa 6 gün sonra yalanlama olmaz, yani partinin sözcüsü hemen ogün ulaşır bürokratına. Ben Kürt sorununda bir çözüm iradesi oluştuğunu düşünmüyorum. Ayrıca bu tür planlarda devlet içindeki bürokratlar arası bir güç mücadelesi olduğunu gösteriyor... Fikret'e yapılan brifte BDP yoktu ama aynı bürokrat bana da konuştu ve BDP'nin adını verdi..."