Kurtlar Vadisi Filistin ne zaman geliyor?

SKY Türk ekranlarında yayınlanan 'Bildiğin gibi değil' dün akşam Kurtlar Vadisi'nin senaristlerini ağırladı. İşte Vad'nin geleceği ve Filistin filmi:

GAZETECİLER.COM

SKY Türk ekranlarında yayınlanan 'Bildiğin gibi değil' dün akşam Kurtlar Vadisi'nin senaristlerini ağırladı. Özlem Gürses ve Ali Saydam'ın hazırlayıp sunduğu programa Vadi'nin senaristlerinden Bahadır Şaşmaz ile Cüneyt Aysan konuk oldu.

'KURTLAR VADİSİ FİLİSTİN' NE AŞAMADA, POLAT OYNAYACAK MI?

Özlem Gürses: Ayağınızın tozuyla soralım. Var mı 'Kurtlar Vadisi Filistin' gibi bir proje.

Bahadır Şaşmaz: Önümüzdeki iki ayda yazımı bitecek. Yazın çekmiş olucağız.

Özlem Gürses: Bu filmin çekilme amacı ne?

Cüneyt Aysan: Dünyada barış olacaksa çatışmalar bitmeli. Çatışmanın sembolleştiği yer ise Filistin İsrail çelişkisi. Bu sorun neden bitmiyor, neden sürmesi isteniyor ve sürmesinin kimlere faydası var? Bunları anlatmak için bu filmi yapacağız. Polat bu sorun üstüne yoğunlaşacak. Vicdanı olan herkes bu sorunun bitmesi gerektiğini söyler.

Özlem Gürses: Kurtlar Vadisi Filistin'de Necati Şaşmaz oynayacak mı? Kadın karakter olacak mı?

Bahadır Şaşmaz: Tabi ki oynayacak. Kadın karakter de var. Ama ilerde netleşecek detaylar.

Ali Saydam: Ben ciddiye alıyorum Kurtal Vadisi'ni. Defalarca da yadım.

Bahadır Şaşmaz: Gladio hakkında yazmadınız ama.

Ali Saydam: Gladio'yu beğenmediğim için yazmak istemedim.

Bahadır Şaşmaz: Şaşırdım...

Ali Saydam: 2007'de yazdıklarınız  şu anda gerçekleşiyor. Kamu Güvenlik Teşkilatı kuruldu dizide mesela. Bugün de gerçekte böyle bir kurum kuruluyor.

Cüneyt Aysan: Aklın yolu bir. Bir Problem varsa bunun nedenlerini ve çözüm yollarını da bilmelisiniz. Biz Kurtlar Vadisi Terör'de de bundan yola çıktık ama engellendi ve Pusu'yu yaptık.

Özlem Gürses: Bir izleyicimiz 'dizinin ekseninda kayma mı var?' diye soruyor. Bir de biz siyaset mi konuşuyoruz yoksa bir TV ürünü mü?

Bahadır Şaşmaz: Vadinin ilk versiyonu ilk olması nedeniyle çok görkemlidir. Konusu da mafya ve devlet ilişkileri olduğu için seyircinin algılaması daha kolaydır. Pusu da ise konu daha karmaşık.

Özlem Gürses: Devletçi mi yoksa derin devletçi mi bir dizi?

Bahadır Şaşmaz: Deli Yürek'ten beri söylenen bir şey bu. Ama aslı astarı yok...

[photos]

VADİYİ KAÇ KİŞİ VE NASIL YAZIYOR

Bahadır Şaşmaz: Biz 10'a yakın kişiyiz. Herkes sinema temelli. Ama içimizde mühendislik okuyan var, iletişim okuyan var.

Özlem Gürses: Nasıl yazıyorsunuz? Bir sayfayı biriniz diğerini öbürü mü?

Bahadır Şaşmaz: Yok öyle değil. Bir cümle üç kişinin denetiminden geçmeden metne girmez.

KURTLAR VADİSİ KARABAĞ VE YEŞİL GLADİO DA ÇEKİLEBİLİR

Özlem Gürses: İzleyicilerin bazı soruları var. 'Kurtlar Vadisi Yeşil Glodio ve Kurtlar Vadisi Karabağ' çekilecek mi?' diye soruluyor..

Cüneyt Aysan: Biz bu konuları en iyi anlatacak ekibiz. Bu konuda iddialıyız. Bunlar biraz da zaman ve nakit meselesi tabii. Ama bunları da ileride gündemimize alacağız.

Bahadır Şaşmaz: Gladio'da Yeşil Gladio da anlatıldı aslında. Bizi bu konuda sıkştıramazsınız. Bunu alatmaktan çekinmeyiz.

İSRAİL BAYRAĞINA KAN BULAŞMASI DOĞRU MUYDU?

Özlem Gürses: Bir de yoğun gelen bir soru var. İsrail bayrağına kan sıçrayan sahne için eleştiriler var. 'Bayrak kana bulanır mı bir ülkenin kutsalı bayrak değil midir?' diye soruluyor.

Bahadır Şaşmaz: Bütün bayraklar ve topraklar bizim için kutsaldır. Ama sinema da başka bir şey. Kaldı ki bu bayrağı kana bulayan İsrail, bu bayrağı tertemiz bir şekilde göndere çekmek istiyorlarsa önce bir güzel yıkasınlar.

Cüneyt Aysan: Orada millte değil devlet eleştiriliyor zaten.

Bahadır Şaşmaz: ABD sineması Meksika'lıları şerefsiz gösteriyor, Ruslar hırsız, Türkler uyuşturucu tüccarı, Arapları terörist gösteriliyor.