Kürt sorunu 40 savcı 70 hakime mi emanet edildi?

Bayramoğlu KCK iddianamesinden çarpıcı detaylar aktarırken savcılara sert eleştiriler yöneltti...

GAZETECİLER.COM
Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, 24 ekranlarında mahkeme tarafından kabul edilen KCK iddianamesini topa tuttu. Bayramoğlu iddianameden çarpıcı detaylar aktarırken savcılara sert eleştiriler yöneltti.

KCK İDDİANAMESİ SİYASETİN ALANINI DARALTMAYI AMAÇLIYOR

KCK davasının asıl hedefinin BDP olduğunu kaydeden Bayramoğlu davadaki asıl hedefin meşru siyaset alanı olduğunu vurguladı. BDP'nin tutuklanmayan belediye başkanının kalmadığını, sayısız yöneticisinin hapiste olduğunu hatırlatan Bayramoğlu Büşra Ersanlı'ya yöneltilen suçlamaları mercek altına aldı.

BDP'nin de AKP gibi siyaset okullarına sahip olduğunu belirten Bayramoğlu iddianamenin bu okullardaki her faaliyeti "terör" olarak tanımladığını söyledi. Ersanlı'nın da bu anlayış tarafından terör yöneticisi olarak görüldüğünü belirten Ali Bayramoğlu iddianamenin Kürt sorununda çözüm umutlarını darbelediğini kaydetti.

KCK İDDİANAMESİ SİYASAL VE DÜŞÜNCE ALANINI SUÇ SAYIYOR

"KCK davası demokratik duruş açısından bakılırsa siyasi alanın yargılanmasını ifade ediyor. Bu dava meşru siyasal ve düşünsel alana temas ediyor. Ersanlı Zarakolu ile ilgili kısım önemli özellikle. İddianamede Ersanlı'nın "savaş" kelimesini kullanması teröre yardımcı ve destek olmak şeklinde yorumlanmış. Kürt sorunu üstüne çalışan herkes bu kelimeyi kullanıyor. Gazeteciler, yazarlar, akademisyenler sıklıkla kullanıyor. Yargının doğal ve meşru bir alanı nasıl suça soktuğunu görüyoruz. Zaten otoriter olan yanı bu..."

KÜRT SORUNUNDA SÜRECE 40 SAVCI 70 HAKİM YÖN VERİYOR

"Bu iddianame bana şunu düşündürüyor. KCK davası bir çok ilde görülse de dosyanın merkezi İstanbul'da. Ergenekon ve odatv davası da İstanbul'daki özel yetkili mahkemeler tarafından görülüyor. İstanbul'da toplam 40 kadar savcı 70 kadar hakim var bu davalara bakan. Bu büroratların yürüttüğü davaya mahkum olmak kabul edilebilir mi? İddianamedeki dil bile polis dilidir. Rapıg Zarakol için "KCK O'nun prestijinden faydalanmıştır! deniyor. Bu klasik polis ve güvenlikçi anlayışın dilidir..."