'Kürt nüfusu Türk'lerden çok daha hızlı artıyor!'

Emre Aköz, Cumhuriyet gazetesinin 'tehlikenin farkında mısınız?' reklamlarını hatırlatan bir uyarı yaptı: "Kürt nüfusu, Türk nüfusundan çok daha hızlı artıyor"

GAZETECİLER.COM
Sabah yazarı Emre Aköz günün en ilginç yazılarından biriyle dikkat çekti. Aköz, Başbakan Erdoğan'ın üç çocuk çağrılarını yorumladığı yazısında sözü Kürt sorununa getiriyor ve Cumhuriyet gazetesinin 'tehlikenin farkında mısınız?' reklamlarını hatırlatan bir uyarı yapıyor: "Kürt nüfusu, Türk nüfusundan çok daha hızlı artıyor"

Başbakan'ın üç çocuk çağrısını 'islami' değil 'milliyetçi' bir motivasyonla yaptığını söyleyen Aköz, TÜİK'in verileriyle Kürt nüfusun artış hızına dikkat çekiyor. Türk ulusalcıları farkında olmasa da Kürt ulusalcılarının tabanı genişliyor diyen Sabah yazarı, Türkiye'deki nüfus artışının yavaşlamasını "Ben öldükten sonra da toplum varlığını sağlam bir şekilde sürdürsün" diyen herkesin, bu verilerden kaygı duyması gerekiyor." diyerek yorumluyor...

İşte Aköz'ün yazısındaki ilgili bölüm:

Tesadüfe bakın ki tam bu sırada Türkiye İstatistik Kurumu yeni doğum verilerini açıkladı.
Nüfus uzmanlarının, 1980'lerde yaptığı tahminler doğru çıkıyor. Nüfus artış hızı düşüyor. (Biz taa o zamanlar okumuştuk bunları.)
2009'da bin kişide 17.4 olan doğumlar, 2010'de 17.0'ye inmiş. (2001'de ise 23.7'ymiş! Ne kadar hızlı düştüğünü görüyor musunuz?)
Türkiye'nin geleceğini düşünenlerin... Yani, "Ben öldükten sonra da toplum varlığını sağlam bir şekilde sürdürsün" diyen herkesin, bu verilerden kaygı duyması gerekiyor.
***
Dünkü yazıyı "Olayda bir de dillendirilmeyen etnik boyut var; Kürtlerin nüfusu, Türklerden daha hızlı artıyor, bu da Türk milletçilerini rahatsız ediyor" diye bitirmiştim.
("Irkçı" diye damgalanmaktan korkuyorlar sanırım. Halbuki nesnel bir gerçek bu.)
TÜİK'in verilerine göre, nüfusu en hızlı artan bölge, binde 27.3 ile Güneydoğu... En yavaş ise binde 11.4 olan Batı Marmara...
Yani siyaset sosyolojisi açısından bakarsak, Kürt ulusalcılarının tabanı, Türk ulusalcılarınınkinden çok daha hızlı genişliyor.
Cumhuriyet'in 10'uncu yılında 15 milyon olmayı bildiler ama geçmişte yaşadıkları için 100'üncü yılı umursadıkları yok!

Yazının tamamı için
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor