Kültür, İhtişam, Sadelik: Viyana

Sayım Çınar Viyana'yı seyahat düşkünlerine anlatıyor. Zengin bir gezi yazısına davetlisiniz.

GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK
SAYIM ÇINAR sayimc@superonline.com

Sayım Çınar Viyana'yı seyahat düşkünlerine anlatıyor. Zengin bir gezi yazısına davetlisiniz.

Berlin, Frankfurt, Paris, Atina ve Viyana en çok ziyaret ettiğim şehirlerdir. Benim içinse Viyana'nın yeri başkadır. Ne zaman bu şehre gitsem huzur ve güveni hissederim. İnsanın kendini özgür hissetmesini sağlayan bir şehir Viyana. Üstelik her mevsimde aynı canlılık ve enerjiyi hissediyorsunuz. Kültürle şekillenmiş, ihtişamlı ama bir o kadar da sade sokak ve binalarıyla Viyana, hayattan güzellik çalmak isteyenler için ideal.

Uçak biletini bilinçli almak her şehirde olduğu gibi çok önemli. Son derece iyi fiyatlara, müthiş bir gezi planlayabilirsiniz. Karlplatz'da bir dinletiyle başlıyorum her defasına şehre. İmparatorluk havasını modern zamanda hissedebiliyorsunuz yollarda, yemeklerde, konser ve sergilerde.

Duvarlarda Gizli Müzik

Binaların güzelliği ilgi çekici, duvarlara bakarken bile içinde gizli olan müziği duyuyorsunuz. Westbanhof'da Leonardo Viyana Otel'de kalmayı seviyorum Viyana'yı ziyaret ettiğimde. Dekorasyonu, rahatlığı, sadeliği iyi hissettiriyor. Üstelik çalışanlar da son derece iyimser.

Tramvaylarla yapılan yolculukları seviyorum. 72 saatlik bir kart aldım son gidişimde ve fazlasıyla yetti bana dört gün için. 16 dakikalık hızlı trenden sonra U3 metrosuyla otelime ulaştım, kalan zamanlarda da sürekli raylı sistemi tercih ettim. Şehri keşfetmenin en kestirme yollarından biri de bu benim için.

Yüzyılların Birikimi

Viyana tarihi boyunca çok fazla şey biriktirmiş, gezip dolaşırken de bunu hissediyorsunuz. Saraylar göz alıcı. Schönbrunn Sarayı Viyana'nın Versailles'i olarak biliniyor.

Müthiş bir ihtişam var, hem odalarda hem de bahçede. Aziz Stephen Katedrali Gotik mimarinin en nadide örneklerinden.

Hofburg Sarayı aynı zamanda İmparatorluk Sarayı olarak da biliniyor, 1918'e kadar Habsburg Hanedanlığına ait, devamında dev bir müze haline geliyor. Belvedere Sarayı bahçeleriyle ve sanat galerileriyle Viyana'nın en çekici yerlerinden biri.

MuseumQuartier Wien, özenli korunan ve onlarca müzenin yer aldığı bir bölge. Bu diyarda yaklaşık 70 ayrı müze bulunuyor.

Yemek, Eğlence, Kulüpler...

Güvende, eğlenceli ve canlı geceler bekliyor ziyaretçileri, her öğünde mutlaka bir kahve, tatlı olsun derim, şinitzel ise ulusal lezzet Viyana'da.

Müzelerle, sergilerle, konserlerle, tadımlık yemeklerle, en çok da müzikle dolu birkaç günse peşinde olduğunuz, Viyana tam size göre.

Viyana'yı gerçekten keşfetmek istiyorsanız bol bol yürüyün, kendinizi iyi hissedeceksiniz.