Kübra Par

Habertürk

"Seçimi TOKİ kazandırdı" başlığı ile manşetine taşımış bugün Habertürk.  CHP'li Prof. Binnaz Toprak'ın Başbakan Erdoğan'a övgü cümlesi 'Erdoğan halkın adamı' da röportajın önemli başlıklarından biri.

Kübra Par, "Yerel seçimlerin ardından 3 hafta geçti ama tartışmalar bitmiyor. Muhalefetin beklentisi; yolsuzluk iddiaları, tapeler, Twitter ve Youtube yasakları gibi yıpratıcı etkenlerle AK Parti'nin oylarının düşmesi yönündeydi ama beklenen olmadı. MHP ve BDP oylarını artırsa da CHP'nin yüzde 30'ları aşamaması çok eleştirildi."  dedikten sonra röportajın girişinde, şöyle devam ediyor:

"Peki Türkiye'nin kurucu partisi olmasına rağmen CHPkabuğunu neden kıramıyor, seçim haritasını neden değiştiremiyor? Muhafazakâr kesimle niye temas kuramıyor? Ne olacak bu Beyaz Türklerin hali?

Prof. Binnaz Toprak'la buluştum, CHP Milletvekili gömleğini çıkarıp siyaset bilimci kimliğiyle seçimsonuçlarını değerlendirmesini istedim. Çuvaldızını iktidara batırsa da özeleştiri yapmaktan, CHP'nin eksiklerini sıralamaktan kaçınmadı..."

 

Kübra Par, bu röportajı ile günün muhabiri oldu.