Kovulan yazarlara köşesini açtı!

Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli, Vatan'dan kovulan Mine G. Kırıkkanat ve Habertürk'ten kovulan Bekir Coşkun'a köşesini açtı...

"Sevgili Bekir Abi'ye ve sevgili Mine Kırıkkanat'a seslenmek istiyorum: Bu köşe istediğiniz zaman, "her ahval ve şerait altında dahi" sizindir. Ve ben sizlerle meslektaş olmaktan şeref duyuyorum..." bu satırların yazarı Cumhuriyet'ten Ümit Zileli.

Zileli bugün köşesinde "Aslanlar ve Sırtlanlar!.." başlıklı yazı kaleme aldı ve  Vatan'dan kovulan Mine G. Kırıkkanat ve Habertürk'ten kovulan Bekir Coşkun'a köşesini açtı... Zileli Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini dile getirdiği yazısında "ileri demokrasi" kavramını da kalemine doladı.

İşte Zileli'nin Habertürk yazarı Serdar Turgut'a ismini anmadan sert eleştiriler yaptığı yazısından çarpıcı bir bölüm:


"Bu öylesine ileri bir demokrasi ki; gazetenin yazarının kovulmasına gazetenin patronu bile karşı koyamıyor!.. İnanmıyorsanız sevgili Bekir Coşkun'un açıklamasına bakalım:
- Fatih Altaylı, editörler ve Habertürk'ün sahibinin (T. Ciner) işime son verilmemesi konusunda son derece çaba sarfettiğini biliyorum. Ancak baskı çok yoğundu, yapılacak bir şey yok. İlk bertaraf olan ben oldum...
Aslında bu demokratik kovuluş(!) referandum sonrasının ilki!.. Referandumdan iki hafta kadar önce de yine, saygın, dik duruşunu bozmayan ve tabii iktidarı eleştiren bir köşe yazarı, Mine Kırıkkanat Vatan gazetesinden kovuldu!.. Ehh, zaten bir süredir birinci sayfasının gidişatından, Vatan'ın hangi sulara yelken açtığı fena halde sırıtıyordu!..
Tabii bir de yanaşma olmaya soyunanlar var. Bu tiplerden birisi, işi o dereceye vardırmış ki, Zaman gazetesine verdiği röportajda tutturmuş "ille de ABD'ye gidecek, Hocaefendisinin ellerinden öpecek!".. Röportajı yapan kişi, "Hocaefendi çocuklardan başkasına el öptürmez ama" diyecek oluyor, daha düne dek "ateist" yani Tanrıtanımaz olduğunu haykıran bu köşe yazarı, "Olsun" diyor, "davet etsin ellerini öpmeye çalışırım. Olmazsa sarılır öpüşürüz.." Yani adam kararlı, ille de öpecek!.. Mide bulandırıcı değil mi?.
Daha başka örnekler de var ama onlar henüz utangaçlar!.. İktidarın ya da Fethullah'ın rıhtımına demirlediklerinde onları da anlatırız...


Yazının tam bu kısmında sevgili Yılmaz Özdil'in yazısının sansürlendiği haberi geldi.. Niçin? Bertaraf edilen Bekir Coşkun'a destek yazısı yazdığı için!.. Tam da vergi cezasının ödenmesi durdurulmuşken, laf mı yani şimdi Yılmaz'ın yazısı?!.. Pekii, bu sansür nedir diyecek olursanız:
- İleri demokrasinin üstüne tüy dikmektir!..
Önce sevgili Bekir Abi'ye ve sevgili Mine Kırıkkanat'a seslenmek istiyorum:
- Bu köşe istediğiniz zaman, "her ahval ve şerait altında dahi" sizindir. Ve ben sizlerle meslektaş olmaktan şeref duyuyorum...
Son söz ise yanaşmalara, döneklere ve efendilerine:
- Sırtlanlar, aslanların ancak ölüsünü didikleyebilir, o da ancak sürü halinde olurlar ve cesaretleri yeterse...

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları