Kovulan yazar sadece 5 köşeye konu oldu!

Yeni Şafak Washington temsilcisini kovdu sadece 5 yazar konuyu köşesine taşıdı... İkisi uzun uzun yazarken ikisi ise tek cümlede konuya değindi... İşte köşelerin hal-i pür meali...

GAZETECİLER.COM (ÖZEL) - Yeni Şafak gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Uludere ile ilgili açıklamalarını "Yeter Artık Susun"  diyerek eleştiren Washington Temsilcisinin işine son verdi. Gazetenin bu kararı dün sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Ancak bir gazetecinin başbakanı eleştirdiği için kovulması gazete köşelerinde kendine pek de yer bulamadı.

Medyada sadece beş yazar konuya köşelerinde değindi.

Ruşen Çakır yazısına Ali Akel'in verdiği insanlık ve gazetecilik dersi başlığını koyarken; Taraf yazarı Ahmet Altan Takrir-i Sükun; Aslı Aydıntaşbaş ise Nerede bu mutlu vatandaşlar başlıklarını tercih etti. Hürriyet yazarı Kanat Atkaya da konuya değinen yazısına Hizzayı Bozmayın başlığını verdi... Yeni Şafak'ta konuya değinen tek yazıyı ise Ali Bayramoğlu yazdı. Bayramoğlu Şaha kalkan ahlak, AK Parti ve demokrasi başlıklı bir yazısında tek bir cümle ile konuya değindi ve geçti.

HEPSİ AYRI AYRI BOĞUCU

Bayramoğlu Yeni Şafak'taki köşesinde şöyle yazdı:

Siyaset ve ortalık yine gergin... Kürtaj tartışması, Uludere meselesi, Başbakan'ın gazetecilere yönelik kan donduran "tasma" sözleri, kişiliği ve fikirleriyle bende özel bir yeri olan Ali Akel'in bir yazısından ötürü karşı karşıya kaldığı durum...
Hepsi ayrı ayrı boğucu...

ZATEN GÜNE ALİ AKEL'İN İŞİNDEN OLDUĞU YAZISIYLA UYANMIŞIM

Aslı Aydıntaşbaş da Milliyet'teki köşesinde konuya değinip geçen bir yazı yazdı:

Dün sabah iki günlüğüne Berlin’e gitmek için İstanbul Atatürk havaalanındaydım. Mekânda bir ağırlık var, ortam keyifsiz, görevlilerin ağızlarını bıçak açmıyor... Bir önceki gün 168 kişi grev yasağını protesto ettiği için işten atıldı. Hem de dünyada görülmemiş bir biçimde SMS’le... Nasıl ağır gelmesin?
Zaten güne de Yeni Şafak’ta Ali Akel’in Uludere yazısı nedeniyle işinden olduğu haberiyle uyanmıştım.

HİZZAYI BOZMAYIN

Hürriyet'teki köşesinde Kanat Atkaya da konuya değindi.  Atkaya "Zülfiyare dokunmanın bedeli ..." yorumu yaptı ve şöyle devam etti:

Yeni Şafak yazarı Ali Akel. 25 Mayıs’ta Başbakan’ı Uludere üzerinden eleştiren bir makaleye imza attı. “Özür açıklanmaz, özür dilenir!” başlıklı yazı, iktidarın yılmaz destekçisi konumundaki gazetede 16 yıldır çalışan Akel’in işine son verilmesine yol açtı.

Zülfiyare bir dokunuşun bedeli bu. Başbakan’ın “Cıs” dediği konuya “Ama...” diye karşı çıkmanın cevabı bu. 2012 model andıç bu.
Ali Akel’e geçmiş olsun.

Bu vesileyle iktidarın canhıraş savunucularına, pek sevmediğim şekilde “yandaş” diye çıkışan meslektaşlarımdan bir ricam olacak.

Yapmayın. Etmeyin."



Ruşen Çakır'ın Ali Akel'in verdiği insanlık ve gazetecilik dersi başlığını koyduğu yazının tamamını ; Ahmet Altan'ın Takrir-i Sükun yazısını ise okuyabilirsiniz.