Köşe yazısı yazan bilgisayar olur mu?

Site Facebook, Twitter, YouTube gibi sosyal medya sitelerine gönderilen kullanıcı içeriklerini kullanarak makale yazma ve bu makaleyi yayınlama olanağı sunuyor.

GAZETECİLER.COM - "En az on yıllık bir geyiktir. Köşe yazısı yazabilen bir bilgisayar yazılımı geliştirilmekteymiş. Gerçekleştiğinde köşe yazarlarına gerek kalmayacakmış."

Bu ilginç satırlar Akşam'ın yazarı Yurtsan Atakan'ın bugünkü yazısından.

Atakan, "Köşe yazısı yazabilen bir yapay zeka geliştirilebilir mi kuşkuluyum ancak istatistiki bilgileri kullanarak maç haberi yazan bir bilgisayar yazılımı geliştirildi. Köşe yazısı yazabilen bir bilgisayar programına göre geliştirilmesi epey kolay bir yapay zeka örneği tabii bu." dedi ve şöyle devam etti yazısına:

Öte yandan, geçtiğimiz gün köşe yazısı yazmayı kolaylaştıran bir İnternet sitesine rastladım. Sitenin altyapısında bir yapay zeka teknolojisi kullanılmıyor ama zekice hazırlanmış bir site. Site Facebook, Twitter, YouTube gibi sosyal medya sitelerine gönderilen kullanıcı içeriklerini kullanarak makale yazma ve bu makaleyi yayınlama olanağı sunuyor.

storify.com adresinden ulaşılan sitenin kullanıcıları, kendi gönderdikleri mesajları, bu mesajlarına diğer kullanıcılardan gelen cevapları ve anahtar kelime girerek yaptıkları arama sonucu listesindeki içerikleri birleştirerek makale haline getirebiliyorlar. İsterlerse araya kendi yorumlarını da ekleyebiliyor, giriş yazısı yazabiliyorlar. Ortaya çıkardıkları makaleyi anında yayınlayabiliyor ve atıfta bulundukları kullanıcıları da tek bir tuşa basarak haberdar edebiliyorlar.

Yurtsan Atakan'ın
Storify'ı kullanarak yazdığı iki yazıyı okuyabilirsiniz.