Köşe yazarlarının BBG evi!

CİNE 5 ekranlarında dikkatimizi çeken 'Memleket Meselesi' alternatif arayışları olan izleyiciler için iyi bir tercih olabilir.

GAZETECİLER.COM

CİNE 5 ekranlarında dün akşam start alan bir programdan söz etmek istiyoruz. TV dünyası sayısız seçenek sunuyormuş gibi gözükse de alternartif bir program bulmak hayli zor. CİNE 5 ekranlarında dikkatimizi çeken 'Memleket Meselesi' bu anlamda farklı arayışları olan izleyiciler için iyi bir tercih olabilir.

FORMAT BBG EVİNİ ANDIRIYOR!

'Memleket Meselesi' Star yazarı Ahmet Kekeç, Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Yeni Şafak yazarı Salih Tuna tarafından hazırlanıyor. Program çok farklı ve akıcı bir formata sahip. Biraz BBG evi formatından esinlenmiş. Mekan, normal bir stüdyo dekoru değil, şık bir oda olarak tasarlanmış. Şöyle söyleyelim. Meksika Sınırı'nın ev ortamında kanapelerde falan çekildiğini düşünün. Memleket Meselesi teknik olarak da ilginç tercihler yapmış. Programın bir açılışı ve kapanışı yok. Jenerik bittikten sonra biz seyirci olarak zaten başlamış olan sohbete dahil oluyoruz. 'Hoşgeldiniz sevgili seyirciler, bu haftada birlikteyiz yine' vs... gibi bir açılış konuşması falan yok yani. Reklama, VTR'ye giderken aynı şekilde bir ön sunum falan yok. Odadaki ışık hafiften kararıyor ve ve biz reklama ya da VTR'ye gidiyoruz. Dönüşte de aynı şekilde devam eden sohbete dahil oluyoruz. Programın kapanışı da tahmin edeceğiniz gibi aynı şekilde tasarlanmış.

[photos]

AHMET KEKEÇ NİHAYET TV'DE

Peki format tamam da içerik nasıl? Ahmet Kekeç, Rasim Ozan ve Salih Tuna aralarındaki samimiyeti programa ve sohbete yansıtmayı başarıyor. Yani bir TV programından ziyade sahici bir sohbete tanık oluyoruz. Kekeç yerini yadırgar biraz diye düşünmüştük ama aksine gayet rahatdı. Rasim Ozan ise fazlasıyla rahattı. Arada kalkıp mutfak tezgahına gidip çay, meyve serivisi bile yaptı. Sohbet Kekeç'in TV'ye uzak durma tercihine de geldi zaten.

Rasim Ozan: Sen neden TV'ye uzak duruyorsun. Geçen Balçiçek de o kadar aramıştı çıkmadın.

Ahmet Kekeç: Çok söyleniyor bu. Ama ben böyle tercih ediyorum. TV de sizden bazı beklentiler var. Ama ben o beklentiye ceva verecek biri değilim. Yani daha agresif, vurak, dağıtan biri isteniyor. Ben öyle bir adam değilim.

Programda her konu medyayla ilgili boyutlarıyla da tartışılıyor. Haliyle dün akşamın en çk konuşulan konularından biri de Ertuğrul Özkök oldu. Medyanın 'Özkök uzmanı' isimlerinden Kekeç ve Tuna onlarca defa yazdıkları eleştirileri tekrar etmediler. Ana hatlarıyla hatırlatmakla yetindiler. Hatta Özkök'ün bir özelliğini oy birliğiyle takdir ettiler. Ertuğrul Özkök'ün hoşgörülü ve toleranslı yanı yad edildi.