Köşe yazarları gündemi nasıl gördü?

Köşe yazarları bugün gündemi nasıl gördüler? Hürriyet ve Vatan yazarlarının muhalefeti sürdü mü? Sabah yazarları sürece destek mi verdi eleştiri mi getirdi?

GAZETECİLER.COM

Gazetelerin köşe yazarları arasında öne çıkan makaleleri refere edeceğiz yine. Tabii yazarların genel gündemini de aktarıcağız.

Hürriyet

Hürriyet yazarları arasında genel tavır hayli eleştirel. Hatta hamasetin doruklarında bazı makaleler de yok değil. Biz  Referans'ta yazan ama Hürriyet'in web sitesinden de okuyusuna ulaşan bir yazarı tavsye edeceğiz.

Tavsiye

Cengiz Çandar günün en sağduyulu ve gerçekçi yazısıyla dikkatimizi çekiyor. Habur'dan Diyarbakır'a uzanan kutlamalara farklı bir bakış ve yorum getirmiş Çandar. "Kör olmayın; “Gösteriler”e iyi gözle bakın" demiş.

Okumak için

Ertuğrul Özkök'te açılımı ve gelinen noktayı konu almış. Özkök Türk toplumunun girdiği psiklojiyi analiz etmiş ve bir çıkış yolu göstermiş.

Okumak için

Milliyet

Milliyet'te genel gündem açılım ve dış ilişkiler. Hürriyet'e göre hamasetten daha uzak eleştireler var.

Tavsiye

Fikret Bila Başbakan'la uçakta yaptığı söyleşiyi taşımış köşesine. Başbakan'ın sürece dönük açıklamaları herhangi bir yazarın kişisel yorumundan daha önemlidir herhalde!

Okumak için

Ece Temelkuran ise tartışmaların odak noktasına dokunmuş ve şöyle sormuş: 'Oğullarınız niye öldü?'

Okumak için

[page_end]

Sabah

Sabah yazarları arasında genel hava süreci olumlu karşılma yönünde seyrediyor. Bazı eleştirler olsa da hamaset yok en azından.

Tavsiye

Sevilay Yükselir bugün bizi de şaşırtan bir yazıyla karşımızda. Yükselir, başta Yılmaz Özdil olmak üzere bazı gazete yazarlarının süreci provake eden ve ırkçılığı körükleyen tavırlarını eleştirmiş. Günün en cesur yazısı belki de.

Okumak için

Hıncal Uluç da sonunda açılıma dahil olmuş ve kendi tavrını ortaya koymuş.
"Bin yıldır Anadolu'da beraber yaşayan biz niye başaramayalım..
Başaracağız. Başarmaya mecburuz..
Hoş görerek başaracağız.."

Okumak için

Akşam

Akşam yazarları bugün nihayet gündeme dahil olmuşlar. Çok sesli bir hava var Akşam'da. Süreci eleştiren de var destekleyen de. 

Tavsiye

Atılgan Bayar ilginç bir gözlem ve teşhis yapmış. Medyanın süreci aktarış biçimi toplumun psikolojisini de belirliyor. Ama ya medya çok büyük bir hata yapıyorsa...

Okumak için

Serdar Akinan süreci eleştiren cephenin en sakin kalemlerinden biri bizce. Akinan bugün DTP'nin sonraki adımlarını analiz ederken bazı tehlikelere de dikkat çekmiş.

Okumak için

[page_end]

Radikal

Radikal yazarları süreci çok sesli bir şekilde tartışmaya devam ediyor. Ancak şunu da belirtelim. Radikal yazarları süreci diğer gazetelere göre daha analitik ve kapsamlı tartışıyor. Bu noktada bir adım öndeler...

Tavsiye

İsmet Berkan 'PKK silah bırakmaya hazır mı?' sorusunun yanıtını aramış. Haliyle sürecin en hassas sorusunu da sormuş.

Okumak için

Murat Yetkin ise bugün sürecin an güçlü aktörü olan ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'le yaptığı söyleşiyi taşımış köşesine. gelişmelere daha geniş bakmak isteyenler okumalı mutlaka.

Okumak için

Vatan

Vatan yazarları yüksek volümlü muhalefete devam ediyorlar. Aralarında pek aykırı ses de yok.

Tavsiye

Reha Muhtar bu aralar futbol yazılarına ağırlık veriyor. Bugün de 'Beşiktaş deplasmanındaki Fenerbahçeliler neler yaptılar?..' sorusunu cevaplamış

Okumak için

[page_end]

Star

Star yazarları arasında en popüler konu muhalefet eleştirisi. Bugün de CHP eleştirileri dikkat çekiyor.

Tavsiye

Ama biz farklı bir yazı önereceğiz. Şamil Tayyar dün gece katıldığı 32. Gün programında yaşadığı tartışmayı yazmış bugün. 'Büyük düello' diye medyada heber olan tartışmada Tayyar'ın karşısında belalısı, emekli savcı Ali Çakır vardı...

Okumak için

Zaman

Zaman yazarlarının çok sesli bir tartışma kültürü oldukları söylenebilir. Belki bazı konularda yok ama çoğu noktada diğer gazetelere göre daha geniş tartıştıkları söylenebilir.zaman yazarlarını gündemi de diğer gazetelerden farklı değil...

Tavsiye

Mümtaz'er Türköne çok tartışılan açıklamalar yapmıştı bu hafta. Abdullah Öcalan'ın affı ve Osmanlı tarihindeki gibi 'sürgün paşa' yapılması yönündeki o çok tepki alan açıklamalar sonrasında Türköne konuya daha geniş bir izah getirmiş bugün...

Okumak için

Okay Karacan bugün kaliteli bir futbol yazısıyla dikkatimizi çekti. Türk mili takımının analiz edildiği yazı Fatih Terim üstüne de bir keç şey söylüyor...

Okumak için

Yeni Şafak

Yeni Şafak yazarları gündemi farklı başlıklarıyla ele almışlar. Ama gazetenin ağır topları açılım tartışmasının derinlerine inmiş durumdalar...

Tavsiye

Fehmi Koru günün cesur yazılarından birini kaleme almış.
"Bir örgüt tasfiye ediliyor beyler, anlasanıza...Kusura bakmayın, ama terörden daha başka nasıl kurtulacağımızı sanıyordunuz?"

Okumak için