Kitap bende olsaydı herkese yollardım

İmamın Ordusu kitabı nedeniyle basılan Radikal Gazetesi, manşetini tamamen bu konuya ayırdı.

GAZETECİLER.COM
Radikal 2 yayın yönetmeni Tuğrul Eryılmaz, gazetesine yapılan 'İmamın Ordusu' baskınını dün akşam NTV'de yorumladı. Can Dündar'ın sorularını yanıtlayan Eryılmaz, "bizi boşu boşuna kahraman yapıyorlar" dedi.

NTV'de Can Dündar'ın programına canlı bağlantı yapan Tuğrul Eryılmaz, baskın anını anlattı ve 'Polisler gitti ama arkalarında tahrip olmuş bir gazeteciler ordusu bıraktılar. Bunlar vahim durumlar. Bu doğrudan bir tehdit' dedi.

BU HEPİMİZE GÖZDAĞI

Eryılmaz, "Bu Ahmet Şık ne kadar zeki ki neler bulmuş. Biz suçu bir türlü farkedemedik. Bu konuda konuşmayı zul addediyorum. Bu çocukların gazetecilik yapmak için ne kadar çırpındıklarını ben biliyorum. Bu hepimize gözdağı" şeklinde yorumladı.

KİTAP BENDE OLSAYDI!...

Eryılmaz olay kitabın kopyasının kendisinde olmadığını belirtti, olsaydı çok farklı davranacağını söyledi.

İşte Eryılmaz'ın sözleri:

"Kitap bende yok, fena halde göz rahatsızlığı var. Yoksa hakkaten bende de olacaktı. Bizim bildiğimiz kadarıyla kitapta Gülen cemaatinin polis içindeki etkisinden bahsediliyor. Keşke bende olsaydı kitap. Ben başka türlü davranırdım. Valla ben becerebilseydim elimdeki mailden onları heryere gönderirdim. Uğraşsınlar ondan sonra. Sivil itaatsizlikse bu da sivil itaatsizlik. " dedi.


İşte Eryılmaz'ın dün akşamki açıklamaları: