'Kısa yaz' uyarısı herkese mi yapıldı?

Vatan yazarı İclal Aydın, kendisne yapılan "kısa yazılar yaz" uyarısının aslında sadece kendisine yapılmadığını köşesine taşıdı.

GAZETECİLER.COM - Vatan gazetesi yazarı İclal Aydın geçen hafta editöründen "Kısa yaz" uyarısı aldığını okurlarıyla paylaşmıştı. Bu yazısının ardından konu medya kulislerinde tartışmalara yol açtı. Tartışmalar yazarlığın üslup sorunu olduğu konusunda düğümlenirken Aydın bugün köşesinde uyarının sadece kendisine gelmediğini açıkladı.

İşte İclal Aydın'ın bugük köşesinde yazdığı ve "teşekkür" adını verdiği o açıklama:

"Öncelikle Vatan Gazetesi Genel Yayın Müdürü İsmail Yuvacan'a ve editörüm Aytekin Hatipoğlu'na bir konuda ısrarla, defalarca yazmama ve bu konudaki pek çok çalışmaya destek oldukları için kişisel bir teşekkürüm var.

Geçtiğimiz hafta "kısa yaz" uyarısının arkasından başka derin sonuçlar çıkaran kimi internet sitelerine iletmek isterim ki bana yapılan uyarı sadece "bana" değil, gazetedeki tüm yazarlara "size ayrılan köşe ve vuruş sayısını aşmayın" şeklinde yapılmış. Mesele bundan ibaret."

İclal Aydın'ın bugünkü yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

İCLAL AYDIN O UYARIYI OKURLARIYLA NASIL PAYLAŞMIŞTI?

27 Ocak günü köşesinde "Yazılarını daha kısa yaz" dedi editörüm. cümlesi ile başlayan yazısında şöyle diyordu İclal Aydın:

"Olur" dedim. Bilmiyorum gazete üzerinde hangi sayfadan sesleneceğim size bugün... İnternetten okuyanlar için çok şey fark etmiyor aslında... Alışkanlığı varsa tıklıyor. Yoksa, zaten oralı bile olmuyor.

İşte bu noktada kimin kimden ayrıldığı, kimlerin giysilerinin kiminle pişti olduğu, hangi siyasetçinin hastaneye gidip tedavi olması gerektiği, hangi köşe yazarının hangi haberciyle kafa bulduğu, hangi partinin kimi neden aday göstermeyi planladığı... Çok önemli mi? Ne yazılır ki? Berlusconi televizyonda sunucuya fırça atmış, Kiler halka açılmış ve onüç kat fazla talep görmüş, Rusya'da havaalanında patlama, Wikileaks'den Filistin-İsrail bombası...

Uğur Mumcu ile igili "yeni" ne yazacağım? Kimin söyleyecek yeni bir sözü var? Kaç senedir aynı yazıları yazıyoruz? Hırant Dink için ne olacak  sanıyoruz? Benim umudum filan yok bugünlerde.

Yönetim haklı: Yazılarını kısa yaz..."