Kim ulan bu Selim Türkhan?

Serdar Akinan hiç tanışmadığı ancak samimi tespitleriyle birçok siyasetçi, akademisyen, gazeteci veya aydından öte bir isim olarak tanımlıyor BirGün yazarı Ateş İlyas Başsoy'u.

GAZETECİLER.COM -  Akşam yazarı Serdar Akinan, köşesinde bir başka gazetedeki meslektaşını ve onun son kitabına övgüler dizdi.

"Genellikle böyle övgüler pek bir manasızdır. Ve ben böylesi bir girizgahla arkadaşı övüyorsam inanın bir şey vardır. Bunun onun tanımadığım şahsı, ekrandaki pozitif diliyle ilgisi yok. İletişim arenası o denli çölleşmiş vaziyetteki birikiminin haklı kibrini yüzümüze bağırarak kusmayacak nazik genç bilgelere susadık." diyen Akinan hiç tanışmadığı ancak samimi tespitleriyle bugüne kadar okuduğu, dinlediği  birçok siyasetçi, akademisyen, gazeteci veya aydından öte bir isim olarak tanımlıyor BirGün yazarı Ateş İlyas Başsoy'u.

Ardından da yazısının başlığına taşıdığı Kim ulan bu Selim Türkhan? sorusuna yanıt arıyor...

"Şimdi gelelim Selim Türkhan'a... Kaybedenler Kulübü'nde çok sevdiğim bir replik vardı. ''Kim ulan bu Erol Egemen?'' Öyle biri yoktu ama bir semboldü... Selim böyle bir karakter.

Selim Türkhan'ı Ateş'ten kısaca dinleyelim;
Selim Türkhan, bir esnaf (veya memur veya işçi veya patron veya işsiz). Karısı öğretmen emeklisi. Büyük kızı üniversitede okuyor, oğlu da üniversite sınavlarına hazırlanıyor. (her biri için ayrı ayrı 'veya'lar üretilebilir.)
Selim Türkhan'ın her cümlesi son derece emin tonlarla çıkıyorsa da, yine her cümle siyaseten akıl almaz çelişkiler içeriyor.
Bunların Selim Türkhan için hiç önemi yok. O aynı anda hem milliyetçi, hem dindar, hem modern, hem laik ve en önemlisi hem de bunların hiçbiri olabilir.
Selim Türkhan Türkiye'nin orta sınıfı, zengini veya yoksulu olabilir.
Selim Türkhan Türk, Çerkez, Gürcü, Kürt, Pomak olabilir.
Selim Türkhan eşimiz, dostumuz, kardeşimiz, ebeveynimiz olabilir.
Selim Türkhan, AKP'nin büyük oranda ikna ettiği ve diğer partilerin hemen hiç ikna edemediği, siyasetten ayrışmış 'kendi halinde' erkek ve kadınların sembolü.
Selim Türkhanlara 'kararsız' diyorlar. Ben bunu yanlış buluyor ve onları 'siyasetsiz' diye tanımlıyorum.
Siyasi söylemler, siyasi kavgalar, siyasi doğrular veya yanlışlar Selim Türkhan için belirleyici değil. O bu konuları fazlaca dinlemiyor ve taraf olmuyor.
Türkiye seçmeninin yaklaşık %30'u Selim Türkhan'dan oluşuyor.
Ateş, Selim'i uzun uzun anlatıyor. Ama siz onu tanıdınız. Ben de tanıdım.
CHP, neden kaybediyor sorunsalının DNA'sını Selim'deki Türkiye'de arayın.
Ben buldum. Ve daha çok konuşacağız..."