Kim Jong-İl'in ismi Akşam'ı böldü!

Akşam gazetesinde dün Oray Eğin'in cehalet ile suçladığı o yazar, yanlışı için özür diledi ama Eğin'e çakmayı da ihmal etmedi.

Dün Akşam yazarı Oray Eğin'in "Bu bir yazım hatası değil... Bir dikkatsizlik ya da 'Freudyen sürçme' hiç değil... Düpedüz bilgisizlik..." cümleleri ile yanlışını ifşa ettiği ve ardından da isim vermeden "Hiçbir şey bilmiyorsan bile gazeteciysen en azından 'bakmasını' bileceksin..." diyerek sert bir şekilde eleştirdiği Nagehan Alçı bugün yanlışı için özür diledi.

Köşesinin dibinde "Cehaletim ve ben" başlıklı bir bölümde özür metnini kaleme alan Alçı, yine isim vermeden Oray Eğin'e sert bir şekilde yüklendi. Alçı kendisine yapılan eleştiriyi "dostlarına da" yapması gerektiğini söylerken yine isim vermeden başkalarının yaptığı yanlışları da yazdı. 

İşte Alçı'nın özür dilerken sert eleştiriler yaptığı yazısının çarpıcı bir bölümü:

"Salı günkü yazımda tam bir komediye imza atmışım. Kuzey Kore Diktatörü Kim Jong-İl'den Kim Jong-2 diye bahsetmişim. Başka bir yazıda görünce fark ettim... Kore diktatörlerini bizim padişahlar gibi algıladı beynim herhalde. '2. Murat' gibi '2. Kim-Jong'! Kendim de kendime çok güldüm.

Bu hatamı teşhis eden arkadaşı tebrik ederim! Fakat... Tutarlılık gereği aynı arkadaşın 'dostlarına' karşı da doğru bildiğini hatırlatması gerekmez mi? Mesela müridi olduğu şahsın imza attığı yanlışlıkları da açığa çıkarması? Hatırlıyorum, 'Le Play okulu'na mensup olan Türk sosyoloğu Prens Sabahattin'e dair 'Fransa'da Le Play okulundan mezun oldu' diye yazmıştı o şahıs. Le Play okulunu bir lise sanarak! Böyle bir hatayı fark etmemek mi yoksa fark edip 'dost dilsizliği'ne tutulmak mı daha tuhaf?

Açıkçası ben karar veremedim ama bu vesileyle Kuzey Kore diktatörünün ismini öğrenmiş oldum. Nasıl derler? Her işte bir hayır vardır!"

Alçı'nın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.