Kılıçdaroğlu AKP'yi STV'de bombaladı!

Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha Zaman grubunun bünyesindeki Samanyolu Haber TV ekranlarında canlı yayın konuğu oldu...

GAZETECİLER.COM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha Samanyolu Haber ekranlarına konuk oldu. Başta Kürt sorunu olmak üzere gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu bu kez cemaatin kanalında hükümeti bombaladı.

HÜKÜMETİN KÜRT SORUNUNDA ÇÖZÜM İRADESİ YOK

İnternete sızan MİT-PKK görüşmelerini değerlendiren CHP lideri görüşmenin MİT ile PKK arasında hükümet temsilcisi ile PKK arasında geçtiğini söyledi. Hükümetin gerçekleri halktan gizlediğini savunan Kılıçdaroğlu, Abdullah Öcalan'ın açıklamalarını hatırlattı. Öcalan'ın 'beni kullandınız' diyerek İmralı'daki görüşmelerden çekildiğini vurgulayan Kılçdaroğlu, "kim görüştü Öcalan'la, kim kullandı?" diye sordu. Hükümette bir çözüm iradesi olmadığını söyleyen CHP lideri "sorunun temelinde siyaset kurumunun çözüm üretmemesi" dedi. Sorunun 35 yıldır silahla ortadan kaldırılmaya çalışıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu "çözümü siyaset ortaya çıkarmalı" dedi.



HÜKÜMET İSRAİL KONUSUNDA ÇOK NET YALAN SÖYLÜYOR

İsrail ile yaşanan gerilimi yorumlayan CHP lideri, "hükümet yalan söylüyor. Bu çok net" derken Malatya'ya konuşlanacak füze kalkan sistemine dikkat çekti. İktidarın halkı kandırdığını savunan Kılıçdaroğlu, füze sisteminin amacının İsrail'i İran'a karşı korumak olduğunu söyledi. CHP lideri hükümetin güneydoğudaki mayınlı bölgeyi arındırma projesini de İsrail'e vermek istediğini ama CHP'nin bunu engellediğini hatırlatarak Başbakanı'ın 'CHP İsrail'in avukatlığını yapıyor' eleştirilerine cevap verdi.

BİRAND'IN TWEET'LERİNİ REFERANS GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu, oturumun sonlarına doğru Mehmet Ali Birand'ın Twitter mesajlarını okudu. Birand'ın Twitter'dan paylaştığı BM gözlemlerini canlı yayında okuyan Kılıçdaroğlu "gazeteci gözlemleri de gösteriyor ki hükümet Türkiye'yi dış dünyada yalnızlaştırıyor" dedi. Birand, BM genel kurulunda Erdoğan'ı konuşması sırasında Filistin temsilcisi Mahmud Abbas'ın dahi konuşmaya ilgisiz kaldığını yazmıştı.
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor