Keşke Emre Aköz de destek vermese!

Emre Aköz bu seferki Cumhuriyet mitinglerine destek verdi. Aköz'e Fehmi Koru karşı çıktı... Peki Aköz neden destekliyor bu mitingleri?

"Şimdilerde geriye bakıp “Meğer mitingler Ergenekon eylemiymiş” kanaatinde olanlar var. " diyor Fehmi Koru ve bunlardan birininde Emre Aköz olduğunu söylüyor... Ancak Aköz bu seferki mitinglere destek veriyor. Sebebi ise gayet eçık aslında...  Mitinglerin adını koymak için: "Ergenekon mitingleri..."

Fehmi Koru düşüüyor acaba bende mi destek ersem diye ama bir arakadaşı uyarıyor: “Keşke Emre Aköz de destek vermese. Çünkü çok rahatsız edici bir niyet yatıyor bu hazırlığın ardında...”

- (...) Emre Aköz onlardan... Sabah yazarı 'ikinci dalga' mitinglerin başlayacağı haberi ortalığı sarınca kanaatini yeniden yazdı: “Ne zaman 'cumhuriyet mitingleri' desem ya da yazsam, içim sıkılır. Çünkü 2007 baharındaki o kitle toplantıları, Ergenekoncular tarafından organize edilmiş 'darbe mitingleri' idi. / Onların dilinde 'cumhuriyet' kelimesi, 'darbe'nin maskesi, şifresi, kod adıydı. 'Darbe' diyeceklerine 'cumhuriyet' dediler. (Şener Bey'e 'demokrat', Türkan Hanım'a da 'melek' diyorlar ya!)”

Sabah yazarı ilk dalga mitinglere karşı çıkmış, toz kaldıran hayli yazı da yazmıştı haklarında. Bu defa farklı düşündüğünü öğreniyoruz Emre Aköz'ün. Gerekçesi çok basit: “Ben o vakit mitinglere karşı çıkmış, 'darbecilerin arkasından yürümeyin' demiştim. / Şimdi ise destekliyorum: / Yapsınlar mitingleri. Yapsınlar ki ben de adını koyayım, içime sıkıntı basmadan, şöyle ferah ferah, 'Ergenekon mitingleri' diye yazayım.”

İkinci dalganın başarılı olamayacağına inandığı için biraz da verdiği destek; askerin aktif katılımı olmadan mitinglerin sonuç almasını imkânsız görüyor. 'Ergenekon' örgütlenmesinden askerlerin de rahatsız olduklarını, mitinglere servis otobüsü kaldırmaya Org. Başbuğ'un izin vermeyeceğini de söylüyor...

Acaba ben de destek versem mi 'ikinci dalga mitinglere'?

Bir dostum, “Sakın ha!” dedi ve ekledi: “Keşke Emre Aköz de destek vermese. Çünkü çok rahatsız edici bir niyet yatıyor bu hazırlığın ardında...”