Kerem Altan babasını okumuyor mu?

İktidar-cemaat kavgasını açık açık köşesinden ilk yazanlardan biriydi Ahmet Altan... Oğlu da bugün diyor ki...

GAZETECİLER.COM - MİT-Yargı depremi patladıktan sonra bu kavganın adını iktidar-cemaat kapışması olarak koyan ve "iktidarın arkasındaki koalisyon dağıldı" yorumunu yapan ilk kişi kimdi?
Ahmet Altan değil mi?
(10 Şubat 2012 tarihli yazısı (krizin hemen ertesi günü)...

Bir gün sonra da Ahmet Altan (11 Şubat)  konusu tamamen iktidar-cemaat kavgası olan "ÖLÜMÜNE" başlıklı bir de yazı kaleme almıştı.
Şu cümleyi not düşmüştü;
-"Ya Erdoğan ve taraftarları ya da Cemaat ve onun üyeleri devletin içinden sürülecek".

Bir de demişti ki;

-"Genellikle daha ılımlı ve kavgadan uzak bir görüntü çizen Cemaat’in kendini bu kadar açıkça ortaya koyup, riske girerek kavganın içinde yer almasının nedenlerini bilemiyorum doğrusu. Ya kazanacaklarına çok eminler ya da her şeyi kaybetmeyi göze almalarını gerektiren bir tehditle karşı karşıya olduklarını düşünüyorlar."

BABAYA ÇAKTIĞININ FARKINDA MI?

Doğrusu ya! Ahmet Altan'ın bu satırlarının yanına yaklaşan bir başka yorum hatırlamıyoruz. Çoğunluk kıyıdan köşeden cemaat-iktidar kavgasına dokunmuş, hatta Demiray Oray nefis bir tespitle "cemaat demekten" imtina edenleri ti'ye almıştı.

Haliyle Kerem Altan'ın Taraf'taki bugünkü "cemaat" yazısını okuyunca şaşırdık doğrusu... Acaba diyoruz Altan, babasının yazılarını bizim kadar bile takip etmiyor mu?

Zira yazılarını takip ediyor olsa şu satırlarıyla babasına da çakmış olduğunu bilirdi herhalde;
-"MİT krizi patlar patlamaz "cemaat-hükümet arasında çatışma var" aksiyon-korku filmlerinin sonuncusu -ama kabul etmek gerekir ki en etkilisi-vizyona girdi. Bilindiği gibi son alışkanlık, yaşanan her şeyi kamuoyuna cemaat-hükümet kavgası olarak algılatmak. Mesela şike hikâyesinde veya zaman zaman gündeme gelen başkanlık sistemiyle ilgili yaşananlarda olduğu gibi... Hâlâ da tartışılan her şeyden çok bu konu"