Kekeç'ten Cemaat'e çarpıcı uyarılar...

Fenerbahçe camiasından gelen tepkilerin cemaat açısından bir ders niteliği taşıdığını belirten Ahmet Kekeç ilginç uyarılarda bulundu...

GAZETECİLER.COM
Star yazarı Ahmet Kekeç'ten Gülen Cemaati'ne çarpıcı uyarılar geldi. 24 TV'de konuşan Kekeç, şike tartışmaları ve Fenerbahçe camiasından gelen tepkilerin cemaat açısından bir ders niteliği taşıdığını söyledi.

Olaylı derbi sonrası zirveye tırmanan ve cemaatin suçlandığı iddiaları değerlendiren Ahmet Kekeç, Türkiye'de çok güçlü bir muhalif enerji olduğunu ve bu enerjinin hayatın her alanına yansıdığını söyledi. Fenerbahçe camiasından cemaate yönelen suçlamaları hatırlatan Kekeç, bir çok muhalif unsurun bu tepkilere katılım gösterdiğini belirtti.

OLUŞAN CEMAAT ALGISINDA CEMAATİN DE SORUMLULUĞU VAR

Cemaatin bu tepkileri iyi analiz etmesi gerektiğini kaydeden Kekeç şöyle dedi:

"Olumlu şeyleri hükümete olumsuz olanları da cemaate mal eden bir algı oluştu ve bu algı toplumda yaygınlaştırılıyor kökleştiriliyor... Ama bu iki ucu olan bir durum. Bu algıyı yaratanlar kadar bu algıya konu olan yapının da burada sorumluluğu var. Birinden birini suçlamak için söylemiyorum. Demek ki bu meselelerde dikkat gerekiyormuş. Usluplarımızda yazıp çizdiklerimizde... Cemaate yakın insanlar için söylüyorum bunu. Mesela Ahmet Şık'ın "dokunan yanar" cümlesi çok etkili oldu. Bu etkiyi yaratmak için binlerce roman film yapmak gerekir normalde. Ama cezaevine tıkılan bir gazetecinin ağzından çıkan bu cümle slogan haline dönüştü."