Karısından gizli Kandil Dağı'na çıktı

Hasan Cemal, Medya Mahallesi'nde Kandil'e çıkışının ilginç öyküsünü anlattı.

GAZETECİLER.COM - Medya Mahallesi'nin ablası Ayşenur Arslan, mesleğinin 41. yılında başarılı haberlere imza atan köşe yazarı Hasan Cemal'i konuk etti. Cemal'e, abi kardeş gibi olduğu İlhan Selçuk'u sorunca ilginç bir detay ortaya çıktı...

İLHAN SELÇUK'U NEDEN ZİYARET ETMEDİ?

Hasan Cemal ile Cumhuriyet Gazetesi'nin sahibi İlhan Selçuk arasında çok özel bir ilişki var... Ayşenur Arslan'ın da tanımladığı gibi "abi-kardeş" gibiydiler...
Arslan, Selçuk'un hastanede yattığını, sağlık durumunu merak ettiğini söyleyip sordu; 
-"Siz görüştünüz mü ziyaretine gittiniz mi?"
Bu soru ile birlikte ortaya enteresan bir tablo çıktı...
Belli ki Ergenekon süreci Hasan Cemal ile İlhan Selçuk'un arasını açmış...
Verdiği yanıttan onu anlıyoruz, şöyle dedi Hasan Cemal; 

"Hayır ziyaretine gitmedim. Bu konuda acaba İlhan Abi'yi ziyaret edip geçmiş olsun diyebilir miyim sorusu var kafamda. Henüz karar veremedim. Çünkü insanı ilişkilerle bir takım ideolojik görüş ayrılıkları bazen insanı ilişkileri de olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda çok eski hukuka giden insan ilişkisinin de ayrı yeri oluyor... Değişik kanallarla geçmiş olsun haberi yolladım ihsan abiye..."

KANDİL'E KARIMDAN GİZLİ GİTTİM

Medya Mahallesi'ndeki söyleşide Hasan Cemal'in olay yaratan Kandil ziyaretinin ilginç bir ayrıntısı da ortaya çıktı. Kandil'e gitmek için 1.5 yıl önce gazetesinden izin isteyen Hasan Cemal'e "Hayır gitme, terör örgütü propagandası olur" denilerek izin verilmemiş.

Ama Hasan Cemal, Kandil'e çıkmayı kafasına takmış...
Sonunda gazetecilik merakı baskın çıkmış...
Bu kez temkinli davranıp kimselere haber vermemiş.
Hatta karısına bile..

Şöyle anlattı nedenlerini de; 

"Son gidişimde gazeteye söylemedim. Hatta karıma bile söylemedim. Neden derseniz, gazete bunu daha önce engellemişti, Ayşe de (karısı) korkacaktı o yüzden söylemeden yola çıktım. Ankara'nın mesajını götürdü demesinler diye yanıma şahitler alarak Kandil'e çıktım. "