Karamehmet'i 'asın da hepten kurtulun'

Bunu diyen Akşam grubunun bir yazarı değil. Bunu söyleyen ve Karamehmet'e arka çıkan Mehmet Ali Birand...

GAZETECİLER.COM- Mehmet Emin Karamehmet hakkında çıkan şok hapis cezası üzerine Mehmet Ali Birand'dan sert bir yazı geldi...

'Bari asın da hepten kurtulun" diyen Birand, "Bu ülke kadar başarıdan hoşlanmayan, başarılı insanları cezalandırmaktan keyif alan, herhalde başka bir yer yoktur" diye yazdı...

İşte Birand'ın Karamehmet için yazdıkları; 

(...)
Karamehmet bu ülkenin en başarılı iş adamlarından biridir. Yetiştirdikleri insanlara bakın, yeter. GSM’i, nice büyük patronlar burun kıvırıp ilgilenmedikleri dönemlerde, ileriyi görüp o Türkiye’ye getirmiş ve TURKCELL imparatorluğunu kurmuştur.

Karamehmet’in şanssızlığı ona özgü de değildir. Bu ülkede büyük iş yapmak için ortaya çıkan hemen herkes aynı akibetle karşılaşır...Çok azı elimizden kurtulur. Mutlaka bir köşeye sıkıştır ve ağzını burnunu dağıtırız.

Bu düşmanca yaklaşım sadece Devlet’ten de kaynaklanmaz.
İş adamları, önce birbirlerinin arkasını sıvazlar, ancak içlerinden biri sınırları aşıp çok büyürse, onu da bıçaklamanın yolunu bulurlar.
İşte Türk iş dünyası böylesine büyük bir ormandır.
Küçük kalın, köşenizde yaşayın, fakirlikten şikayetle günlerinizi geçirin, size kimse dokunmaz. Yok, yaşadığınız şehrin, hele ülkenin sınırlarını aştığınız taktirde, sizi de hemen asarlar.

Yazının tamamı için