Kapitalist krize karşı Gülen modeli!

Habertürk yazarı bir yazı kaleme aldı ve haftanın en çok konuşulacak yazısına imza attı.

GAZETECİLER.COM - Serdar Turgut haftaya hızlı başladı. Köşesinde çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Üstelik öyle bir yazı yazdı ki, muhtemelen haftayı bu yazıyı tartışarak geçireceğiz.

"Diyeceğime sağlam bir temel oluşturmak için biraz dolambaçlı bir yok izleyeceğim bugün. Umarım sabredersiniz de sonuna kadar dikkatli okursunuz bu yazıyı..."  diyen Serdar Turgut, Kapitalizmin içinde bulunduğu krize karşı çözüm önerisinin Fethullah Gülen'in "Hizmet Hareketi"nde olduğunu ileri sürdü.

İşte Turgut'un "bugün Türkiye'nin karşı karşıya kalmakta olduğu en önemli sorun hakkında düşünmeye bir çağrı" dediği yazısından bir bölüm:

"Başta Amerika olmak üzere Batı ülkeleri büyük bir kriz içindeler ve bu krizi aşabilmek için model arıyorlar.

Ekonomik krizi aşmak için model aramakta olan Amerika'ya, yolu, Gülen Cemaati'nin oluşturduğu sistem ve Türkiye gösterebilir.


Batı'dan birçok uzmanın cemaate ilgi gösterip anlamaya çalışmasının ve bu konuda kongreler, konferanslar düzelenmesinin temelinde bu acil arayış da rol oynuyor olabilir.


TÜRKİYE'NİN MODELİ

Şimdi bütün arayışlar bunun nasıl sağlanacağına ve model oluşturma gayretlerine yönelinmiş durumda Batı'da. Çok uzun yıllar boyunca bu Batı sisteminin içinde yer almış ve şu anda bir ideolojik kopuş yaşamakta olan Türkiye'nin yakaladığı çok önemli bir avantaj var.

Bunu da Gülen Cemaati'nin çalışmaları sağlıyor. 
İnançlı ve dindar insanların çalışarak zengin olmaları ve ama bu kazadıkları paranın bir bölümünü gönüllü bağışlarla hayır işlerine yönlendirmeleri modelin ana ruhunu oluşturuyor.

Aslında bu Batı'nın aramakta olduğu ve bir zamanlar bilip uyguladığı ama sonra unuttuğu bir model.  İşin ilginç yanı Batı'da çıkış yolunu arayan her beyin yazdığı yazıda bu modeli anlatıyor ama ismini koyamıyor henüz.

Türkiye'yi global düzeyde ön plana çıkaran ve ona bir model oluşturma konumu veren şans iktidarında AKP gibi inançlı ve dindar insanlara fırsat eşitliği ve kapitalist olma şansını veren bir parti olması ve sivil toplum düzeyinde de Gülen Cemaati gibi inançlı insanlar para kazanırken, Gülen Cemaati'nin de zenginleşirken meselenin ahlaki boyutlarını da unutmama yolunu gösteren bir hareket olmasıdır.


Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor