Jet Fadıl medyayı futbolla tavlamış!

5N 1K yine çarpıcı bir tartışmaya sahne oldu. Jet Fadıl'ı ağırlayan Cüneyt Özdemir, konuğuna sorduğu sorularla zor anlar yaşattı.

GAZETECİLER.COM
CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N 1K yine çarpıcı bir tartışmaya sahne oldu. Cüneyt Özdemir, kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ü ağırladı. Özdemir'in soruları karşısında yer yer zor durumda kalan Fadıl Akgündüz'ün hakkındaki suçlamalara verdiği yanıtlar programa damga vurdu.

JET FADIL DA ERGENEKON MAĞDURU ÇIKTI!
Hakkındaki sayısız dava ve iddialarla gündemden düşmeyen iş adamı Fadıl Akgündüz geçtiğimiz günlerde Cübbeli Ahmet Hoca'nın başını çektiği bir etkinlikte cübbesi ve sarığı ile dikket çekmişti. Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Akgündüz program boyunca hakkındaki iddialara açıklık getirmeye çalıştı. Başta Ergenekon olmak üzere bazı çevrelerin devleti de kullanarak kendisine komplo düzenlediğini iddia eden Akgündüz, 'terörün bitmesini sağlayacak yatırımlar yapmamı engellemek için hakkımda bu iddialar ortaya atıldı' dedi.

SARIKLI CÜBBELİ SPONSORLUK NE İŞ?
İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu, 42 ülkeden yaklaşık 300 kişinin katıldığı Alimler Toplantısı'nda sarık takıp, cüppe giyerek devre mülk pazarlayan Jet Fadıl, " Dua yeterliydi, ticari bir amacım yoktu" dedi.

Jet Fadıl toplantıya sponsor olma nedenini söyle izah etti:

"Talep cemaatten geldi. Dünyanın birçok yerinden gelen din alimlerinin katılımıyla bir sempozyum yapıyoruz. Sponsor olur musun dediler. Tamam olurum, karşılığında sadece dua alayım yeter dedim. Hayır, madem katkı sağlıyorsunuz tanıtımınızı da yapabilirsiniz. Sonuçta Capris Müslümanlara mal olmuş bir oteldir dediler.. Benim şirketim hakkında kötü bir şey olsa Mahmut Hoca izin verir mi? Ben bugünlere Siirt alimlerinin duasıyla geldim..Ticari bir amaçla cüppe giymişim. Doğru değil.Ben evimde namaz kılarken cübbe ve sarık giyerim.  Hz. Muhammet'in hayatına bakın. O da mücadale ile geçti. Ben de hakkımdaki asılsız ihbarlar davalarla mücadele ediyorum."

ÖZDEMİR KOVALADI JET FADIL KAÇTI!
Programın dikkat çeken diğer bir yanı ise Cüneyt Özdemir'in konuğunu hayli zor durumda bırakan soruları oldu.
Özdemir, Akgündüz'ün ticari kariyeri ve iş hayatının soru işaretleriyle dolu olduğunu söylerken yer yer ilginç sorular da sordu. Özdemir, geçmişine oranla çok daha 'dini bütün' bir resim veren Akgündüz'e 'Sizin dini istismar ettiğinizi düşünüyorum' dedi. 'Sizi bir gün futbolda, bir gün otelcilik sektöründe, bir gün cübbeli sarıkla görüyoruz.' diyen Özdemir konuğuna program boyunca zorlayan sorular yöneltti. Akgündüz, sorulara verdiği yanıtlarda yer yer ikna edicilikten uzak kalsa da rahatlığı ve kendine güveniyle 'pes' dedirtti.


FUTBOLA MEDYAYI TAVLAMAK İÇİN GİRMİŞ!
90'lı yıllarda da futbola yatırım yapan Jet Fadıl Caprice Gold ile Trabzonspor'a sponsor olmasının nedenini de söyle açıkladı:

"Gazetelerin en çok spor sayfası okunuyor. Trabzon'a sponsor olunca arka sayfada iyi imajımız olur. Birinci sayfaya da kötü haber koyamazlar diye düşündüm. Öyle de oldu. Bir de insanlar çoğu zaman gazeteyi son sayfasından okumaya başlıyor."